DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Ocon: 2021 Magyarország jobb volt!

A monacói dobogót a hungaroringi győzelemmel hasonlította össze az Alpine francia F1-ese. További top 3-as eredményekben bízik a szezon folytatásában – Barcelona szintfelmérő lesz.

Pályafutása csupán harmadik dobogóját szerezte monacói bronzával Esteban Ocon: a francia először a 2020-as Szahíri Nagydíjon végzett az első három között, második lett az először nyertes Sergio Perez mögött, az akkor még Renault-ként futó istállóval. A második dobogó a 2021-es Magyar Nagydíjon született – ez volt Ocon eddig egyetlen nagydíjgyőzelme, az Alpine márkanév első F1-es sikere. A franciát arra kérték, hasonlítsa össze a mostani monacói és akkori magyarországi eredményt.

„Több hasonlóság is van a kettő között. Mindkétszer nagyon jó kört teljesítettem az időmérőn, ami fontosabb Monacóban, mint Budapesten, de annak idején is nagyon jól alakult már a szombati napom. Rendkívül versenyképesek voltunk. A mostani nem győzelem volt, így nem ugyanannyira jó az íze, de egy ideje már nem álltam dobogón, ezért érdemből megszerezni különleges élmény” – válaszolta meg a kérdést Ocon a Spanyol Nagydíj sajtótájékoztatóján, a Formula.hu jelenlétében.



Ocon mondhatni, hogy harmadik hazai versenyzőként van jelen a barcelonai futamon: a sajtótájékoztatón emlékeztetett rá, apai nagyszülei spanyolok, és rengeteg rokona él a montmelói pálya vonzáskörzetében.

Vad ünneplés után szintfelmérő

„Elég vad volt, nagyszerű volt együtt ünnepelni a csapattal és mindent kiadva partizni. Mindenki megkapta a nagyszerű jutalmát a kemény munkáért cserébe, a nehéz szezonkezdet után. Mindannyian elégedettek lehetünk azzal, amit elértünk” – nyújtott betekintést a monacói ünneplésbe Ocon.

Beszédes statisztika, hogy a francia Monte-Carlóban szerzett 15 pontja az Alpine idei 35 egységének csaknem fele: ez is jelzi, mennyi pontot eldobott a csapat idén. Ocon bízik benne, hogy a folytatásban több dobogós eredményt fel tudnak mutatni, de igyekszik a realitások talaján maradni. A Spanyol Nagydíjon derül ki, mennyire versenyképes valójában az Alpine egy hagyományos versenypályán.

„Mindent beleadok, hogy megismételjem, ez biztos, nem azért vagyok itt, hogy résztvevő legyek. De két lábbal a földön maradok. Ez egy jó teszt lesz, ahol felmérjük, hol állunk az autó fejlesztésével, ennél jobb pálya nincs erre a célra” – mondta Ocon. „Most, hogy már belekóstoltunk, a cél a megismétlés. Remélem, ez az első volt a sokból idén. Bízom Laurent Rossi és Luca de Meo tervében, akik versengő típusok. Én is teljesen támogatom a százversenyes tervüket.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: