DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
F1

Az autó nem lett rosszabb a korábbinál – Wolff

Elégedettek az újításokkal a Mercedesnél Toto Wolff elmondása alapján. A csapatfőnök elárulta, mire számítanak a folytatásban, de Lewis Hamilton és Mick Schumacher helyzetére is kitért.

Jelentősen átszabta versenygépét a Mercedes, a vadonatúj fejlesztéseket viszont kissé szerencsétlen módon Monacóban tudták elsőként bevetni, miután az imolai futam elmaradt a helyi áradások miatt. A pénteki napon Lewis Hamilton egy harmadik, majd egy hatodik hellyel zárta a szabadedzéseket, a brit pedig a csapat kommunikációja szerint elégedettnek mutatkozott az autó teljesítményét illetően, George Russell viszont már kevésbé. A fiatal tehetség ugyanis mindkétszer a legjobb tízen kívül zárt.

Az első gyakorlást követően erről a vezető pályamérnök, Andrew Shovlin is beszélt, aki igyekezett óvatosan fogalmazni, de láthatóan elégedettnek mutatkozott. Hasonlóan nyilatkozott most a csapatfőnök, Toto Wolff is, aki két elég egyértelmű mondattal jellemezte a helyzetüket.



„Legalább nem lett rosszabb az autó, mint korábban volt. Ez jó jel itt Monacóban, mert végre az autónk semmi olyat nem csinál, ami nem tetszene nekünk” – idézte Wolff szavait a Motorsport német kiadása. „George számára még kelleni fog néhány kör, az a fontos, hogy fokozza a tempót, de az időmérős szimuláció során minden beleadott, szóval nem aggódom” – utalt Russell pénteki szenvedésére. Különböző beállításokkal futottunk a második szabadedzésen, de már találtunk valamit, ami neki is fekszik” – tette hozzá.

Nem aggódik Hamilton miatt

Miközben az új fejlesztések miatt is rengeteget foglalkoztak velük, a Mercedest Lewis Hamilton esetleges eligazolása miatt is sokszor megtalálta a sajtó az elmúlt napokban. A pletykák szerint a hétszeres világbajnoknál komolyan érdeklődik a Ferrari, ám ezt az érintettek cáfolták csütörtökön, most pedig Wolff is nagyon higgadtan nyilatkozott a témával kapcsolatban.

„Minden a részletekről szól. Fogjuk a legutóbbi szerződést, aztán átbeszéljük a benne lévő számokat, a keretfeltételeket, a marketingnapokat, és így tovább. Ez azért fontos, hogy a lehető legtöbbet hozhassuk ki a megállapodásunkból” – fogta rövidre, majd Mick Schumacher jövőjére is kitért.

Nehéz helyzetben vannak

Wolf elárulta, nagyon örülne annak, ha tartalékpilótájuk újra helyet találna a mezőnyben, de meglátása alapján még jövőre sem túl jók a lehetőségek a fiatal német versenyző számára. Mostanában beindultak a híresztelések arról is, hogy Schumacher esetleg a jelenleg pont nélkül álló Logan Sargeant helyére érkezhetne a Williamshez.

„Nehéz a helyzet, mi is abban vagyunk, de szeretném, ha Mick helyet kapna, mert megérdemelné. A helyzet 2024-ben eléggé kedvezőtlen, 2025-ben talán újra kinyílik néhány ajtó, de szerintem meg kell várni, hogy a Williamsnél hogyan alakulnak a dolgok. Óvatosnak kell lennünk, mert ha túlságosan támogatjuk a Micket, akkor természetesen lesznek olyanok, akik előmásznak a lyukaikból, aztán szeretnék megnehezíteni a dolgunkat” – mondta Wolff.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: