DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Vezetés és kisebb gondok a Red Bullnál pénteken

A világbajnok gárda erősen kezdte a hétvégét, azonban apróbb gondok is felmerültek az istállónál. A pilóták szerint szombaton fel fognak tűnni a riválisok.

A Red Bull elégedetten várhatja a Szaúd-arábiai Nagydíj szombati napját, hiszen a napfényben tartott szabadedzésen az első két helyen zártak a csapat versenyzői, míg a második gyakorláson csupán Fernando Alonso tudott Max Verstappen és Sergio Perez közé beférkőzni.

Mindezek ellenére a mexikói és a holland is kisebb technikai gondokra panaszkodott a pénteki napot követően. „Volt egy kis problémánk az autóval mechanikailag, amit holnapra remélhetőleg meg tudunk oldani” – kezdte Perez a Sky Sports F1-nek. „Ettől remélhetőleg kicsit több tempónk lesz, így legalább jobb képet kaphatunk arról, hogy hol tart az autó.”



A 33 éves versenyző csapattársa a második szabadedzés közben – ahogyan azt élő közvetítésünk során is jeleztük – a váltóra panaszkodott, azonban a nap végére igyekezett kicsinyíteni a problémát: „Csak finomhangolásról volt szó a leváltásokkal kapcsolatban, mindig így csináljuk” – magyarázta Verstappen.

Van-e esélye másnak a győzelemre?

A pénteki eredmények alapján továbbra is a Red Bullnál az előny, azonban mind a regnáló világbajnok, mind a tavaly Dzsiddában pole-t szerző mexikói igyekezett felhívni a figyelmet arra, hogy vannak kihívók.

Perez bízik benne, hogy csupán Verstappennel kell megküzdenie a győzelemért, de arra számít, hogy „a rivális csapatok közül néhányan előrelépnek holnap”. Eközben a holland kijelentette: „Ez határozottan nem olyan, mint Bahrein”.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: