DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Javulásra van szükség az AlphaTauritól

A Red Bull tanácsadója úgy véli, ha a „főcsapat” az élen van, akkor a kisebb gárdának is mutatnia kell valamit. Az osztrák beszélt a szaúdi esélyekről is.

A Szaúd-arábiai Nagydíj pénteki napjának egyik beszédtémáját Franz Tost szolgáltatta, amikor erősen kritizálva saját embereit kijelentette, hogy „már nem bízik” mérnökeiben, hiszen előrelépést ígértek a tél során, azonban ez Bahreinben nem valósult meg.

Helmut Marko egyetértve egészítette ki az AlphaTauri csapatfőnökét: „Nem titok, a tavalyi év után természetesen messze vagyunk attól, hogy elégedettek legyünk. Aerodinamikai szempontból távol vagyunk attól, ahol lenni szeretnénk” – kezdte nyilatkozatát az osztrák a Sky Germany mikrofonja előtt.



„Rá kell jönnünk, hogy hogyan tudjuk ezt megváltoztatni. Ha miénk a legjobb autó a rajtrácson, akkor az AlphaTauri is meg kell feleljen ennek a színvonalnak.” A bahreini nullázást követően az istálló folytatja rossz formáját, a versenyhez hasonló körülmények között lezajló második szabadedzésen Yuki Tsunoda és Nyck de Vries a 13. és a 17. helyen zártak.

Új erősorrend várható Szaúd-Arábiában?

Marko kitért a hétvégi esélyekre is, úgy látja, hogy változhat a megszokott felállás: „A Ferrarinál egy kicsit több van a motorban. Mögöttünk legalább izgalmas küzdelem lesz az Alpine és Fernando Alonso, valamint bizonyos mértékig a Ferrari között.” Az osztrák által említett francia gárda jól zárta a pénteki napot, az esti gyakorlást a 4. és a 6. helyen fejezték be, úgyhogy akár meglepetést is okozhatnak Dzsiddában.

Mindezek mellett saját csapata kapcsán Marko elmondta, hogy elégedettek, és megtalálták a megfelelő beállítást az autóhoz. A gumikkal kapcsolatban a Red Bull még nem tudja, hogy melyik lesz jó a versenyre, ezért küldték ki a két versenyzőt különböző keverékeken a hosszabb etapra.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: