DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Erős az autó, de ez még nem minden – a dobogót célozza meg az Alpine?

Acélos teljesítménnyel vétette észre magát az Alpine alakulata a pénteki szabadedzéseken, ám Esteban Ocon és Pierre Gasly szerint is több van az A523-ban.

Az Alpine teljesítménye jelentősen elmaradt a várakozásoktól két héttel ezelőtt Bahreinben, az enstone-i alakulat azonban erős életjelet adott magáról Dzsiddában, a Szaúd-arábiai Nagydíj pénteki edzésnapján: Esteban Ocon a negyedik helyre fért oda a villanyfényes második szabadedzésen, de nem maradt le sokkal tőle új csapattársa, Pierre Gasly sem, ő a hatodik legjobb időt érte el. A szahírban büntetéscunamit magára zúdító Ocon az eredmények tükrében elégedetten nyilatkozott a leintést követően, szerinte azonban még nem hoztak ki mindent az A523-as versenygépből.

„Remek érzés visszatérni erre a pályára, mert egy gyors és izgalmas aszfaltcsíkról van szó, ahol mindenkinek folyamatosan tojáshéjakon kell lépkednie. Produktív napot teljesítettünk, különböző dolgokat próbáltunk ki, amelyek az időmérőn és a futamon is hasznunkra válhatnak. Egyelőre erősnek érzem az autót, szerintem pedig még többet hozhatunk ki belőle a holnapi kvalifikáció előtt. A csapat remek munkát végzett, hogy teljesíteni tudjuk a programunkat, az éjszaka során pedig keményen dolgozunk, hogy jó helyzetből vághassunk neki a holnapi napnak" – idézi a franciát az F1i.com.



Az Alpine már tavaly is erős hétvégét produkált Dzsiddában, a franciák remek formáját pedig Gasly szavai is alátámasztják, a 27 éves pilóta ugyanis gyakorlatilag csak megismételni tudta Ocon dicsérő mondatait. „Kéthétnyi Bahrein után jó érzés végre egy másik pályán vezetni. Hatalmas a tempó itt, emellett rengeteg dolgot kell eltalálnod ahhoz, hogy gyors legyél. Az autó jónak érződik, valamint a beállításokkal kapcsolatban is egyértelmű ötleteink vannak, mindazonáltal még többre számíthatnak tőlünk a hétvége során” – összegzett a 10-es számú autó tulajdonosa.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: