DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 27. szombat
F1

Horner szerint Pereznek teljesítenie kell

A Red Bull első embere úgy látja, hogy az osztrák gárdánál harmadik szezonját megkezdő mexikóitól jobb eredmények kellenek, hogy megvédjék pozíciójukat.

A tavalyi szezonban a pontversenyben harmadik helyen végző Sergio Perez nem titkoltan szeretne akár a világbajnoki címért is harcolni a 2023-as évben. A 33 éves pilóta egyelőre jó úton halad, az idény előtti teszten a leggyorsabb időt futotta, és a Bahreini Nagydíj délelőtti szabadedzésén is az első helyen zárt.

A mexikói hozzáállását tükrözi kijelentése is, miszerint nem fogja segíteni Verstappent, ha ő sem kap támogatást akkor, amikor szüksége lenne rá. Azonban nemcsak Perez, hanem csapatfőnöke, Christian Horner is azt szeretné, hogy a négyszeres futamgyőztes versenyzője jobban teljesítsen.



„Nézzétek, Max nagyon kemény, a legmagasabb viszonyítási alap valószínűleg a Formula-1-ben. Checo pedig a harmadik évét tölti a csapatnál, mostmár magabiztos, komfortos, és a legmagasabb szinten kell lennie” – jelentette ki a brit a Formula.hu jelenlétében megrendezett sajtótájékoztatón.

Több ellenfele is lehet a Red Bullnak?

Horner viszont nem csupán a holland világbajnok miatt várja a teljesítményt Pereztől: „Nemcsak Max miatt, hanem mert Fred versenyzői is keményen nyomják egymást előre, a Mercedes pilótái is erősek, úgy néz ki, hogy van egy eléggé motivált veteránunk is egy zöld autóban. Egy nagyon izgalmas év lesz és nagyszerű versenyek várnak ránk.”

A Red Bull csapatfőnöke tehát úgy látja, hogy a Ferrari és a Mercedes pilótái mellett Fernando Alonso és az Aston Martin is ellenfél lehet csapata, és így mexikói pilótája számára.

***

Az új F1-es szezonra szerkesztőségünk is ráncfelvarrással készült: a minőséget és a hitelességet célzó tartalmakkal, újításokkal vágunk neki a 2023-as idénynek. Hogy mik ezek? Olvasd el ebben a cikkben, és tarts velünk idén is!

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: