DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 4. szombat
F1

Russell: Leszorítóerőt kell találnunk

A Mercedes versenyzője szerint mindent meg kell vizsgálniuk, hogy időt találjanak. A brit úgy érzi, hogy még mindig tanulófázisban vannak az autó kapcsán.

A szigetországi pilótapárossal felálló német gárda számára nem indul zökkenőmentesen a szezonnyitó Bahreini Nagydíj. A pénteki két szabadedzésen a csapat legjobb helyezését Lewis Hamilton szerezte az esti tréningen szerzett nyolcadik helyével. George Russell legjobb eredménye az első edzésen szerzett tizenegyedik pozíció volt, és osztja márkatársa véleményét: le vannak maradva.

Az egyszeres futamgyőztest arról kérdezték, hogy mit tapasztalt most a teszthez képest: „Szó szerint 5 perce szálltam ki az autóból, úgyhogy még át kell néznünk. Az biztos, hogy hasonló trendek látszanak a versenytempó és az időmérős tempó kapcsán, szóval ezen továbbra is dolgoznunk kell” – kezdte a brit a Formula.hu jelenlétében.



„Néhány csapat nagyon erősnek tűnik, természetesen az Aston Martin a legnagyobb meglepetés, egyértelmű, hogy nagyon jó munkát végeztek a télen. De meg kell néznünk az adatokat, hogy mit tanultunk a múlt héten. Ezen a héten csináltunk néhány változtatást, meg kell néznünk, hogy úgy működött-e, ahogy vártuk.”

Mit változtattak a Mercedesnél?

A módosítások kapcsán Russell elmondta, hogy a főbb variálások a beállítási „ablak” kapcsán történtek: „Csak arról az ablakról van szó, amiben az autót beállítottuk. Nagyon más ablak jelenleg. Az autó jobbnak érződik most, de ez nem mindig jelenti azt, hogy gyorsabb, úgyhogy rá kell néznünk.”

„Hoztunk egy másik hátsó szárnyat erre a hétvégére, meg kell győződnünk róla, hogy úgy működik, ahogy vártuk” – mondta a 25 éves versenyző. Russell csapattársával ellentétben úgy látja, hogy nem lehet megmondani, hogy éppen hol vannak az erősorrendben, viszont megjegyezte: „Szeretnénk előrébb lenni az eredménytáblán annál, mint ahol most vagyunk.”

Az egykörös tempóról is kérdezték Russellt: „Őszintén szólva jónak tűnt. A pálya egyértelműen rengeteget javul este. Múlt héten nem tudtam este menni, mert két reggeli szakaszom volt, az esti szakaszomban pedig a meghibásodásunk volt. Úgyhogy jó volt megtapasztalni, mert a pálya teljesen másnak érződik esténként.” 

Összegzésében a brit pilóta hozzátette: „Leszorítóerőt kell találnunk. Időt kell találnunk.”

***

Az új F1-es szezonra szerkesztőségünk is ráncfelvarrással készült: a minőséget és a hitelességet célzó tartalmakkal, újításokkal vágunk neki a 2023-as idénynek. Hogy mik ezek? Olvasd el ebben a cikkben, és tarts velünk idén is!

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: