DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Újabb részletek Stroll balesetéről

Sajtóhírek szerint a jobb keze és csuklója sérülhetett az Aston kanadai F1-es pilótájának, s egy kisebb műtét után egy vagy két futamot hagyhat ki.

Az Aston Martin múlt hétfőn jelentette be, hogy Lance Stroll kerékpáredzés közben balesetet szenvedett, s a kezén elszenvedett sérülés miatt kénytelen kihagyni a bahreini tesztet. Az istálló azonban azóta sem közölt pontos részleteket sem a baleset körülményeiről, sem a pilóta konkrét állapotáról, ahogy az sem dőlt még el, hogy a kanadai rajthoz tud-e állni a hétvégi szezonnyitó Bahreini Nagydíjon.

A RacingNews365.com szaklap ugyanakkor spanyol forrásokra hivatkozva beszámolt néhány részletről a baleset kapcsán. A portál például úgy tudja, hogy az incidens – amelynek jellegéről továbbra sincsenek információk – a Malaga tartományban található Mijasban történt.

f1-stroll-aston-2023



Az RN365.com forrásai arról is beszámoltak, hogy Stroll előbb a benalmadenai Xanit Kórházban tehetett látogatást, majd felkereste a barcelonai Clinica Dexeust, ahol Dr. Xavier Mir vehette kezelésbe. A szakember neve elsősorban a MotoGP-rajongók számára lehet ismerős: a legtöbb motoros általában Dr. Mirnél fekszik kés alá kézsérülések esetén.

Ezúttal egyébként úgy hírlik, hogy a sérülés Stroll jobb kezére és csuklójára korlátozódik, ami ellentétben áll azzal a korábbi híreszteléssel, miszerint mindkét csuklója eltörhetett a kanadai versenyzőnek. A RacingNews365.com forrásai viszont azt is feltételezik, hogy egy kisebb operációra kerülhetett sor, ami azt jelentheti, hogy az első egy vagy két versenyt kellhet kihagynia a kanadainak.

Amikor az idézett lap megkereste az Astont, a csapat annyit közölt, hogy a maga idejében majd tájékoztatni fog a fejleményekről. Mindenesetre az már eldőlt, hogy amennyiben Stroll nem tud versenyezni Bahreinben, akkor a teszten is őt helyettesítő tartalékversenyző, az F2-es bajnok Felipe Drugovich fog beugrani az AMR23-asba.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: