DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Eső és több mint 300 kör a Ferrari „ébresztő” tesztjén

Három napon át köröztek a Scuderia F1-es versenyzői a fioranói pályán: a legszorgalmasabbnak és a legszerencsésebbnek is Charles Leclerc bizonyult.

Akárcsak tavaly, a saját tesztpályáján, Fioranóban adott lehetőséget versenyzőinek a téli szünet során „felszedett” rozsda leporolására a Ferrari. Kedden még a tartalékpilóta, Robert Svarcman ült be a 2021-es versenygép volánja mögé és teljesített 77 kört a jórészt esős körülmények között. Szerdán már a Scuderia egyik állandó versenyzője, Carlos Sainz volt soron: a spanyol sem volt túl szerencsés, a nap nagy részében vizes pályán kellett dolgoznia, de végül a slick abroncsok is felkerülhettek az autóra, s összesen 119 körig jutott.

 

A csütörtöki utolsó felvonás jutott Charles Leclerc-nek, aki sokkal jobb, napsütéses időjárást fogott ki Olaszországban, csak az installációs köröket kellett esőgumin teljesítenie. A tavalyi világbajnoki ezüstérmes monacói is lett így a legszorgalmasabb a három résztvevő pilóta közül: ő 123 körrel zárta a napot. Így a Leclerc–Sainz duó 242, összességében a Ferrari pedig 319 kört tett meg az SF21-essel.

 

A teszten megfigyelőként, tapasztalatszerzés céljából jelen volt több akadémistájuk, így például Leclerc öccse, az idén már a Formula-2-ben szereplő Arthur is, de a Ferrari által közzétett fotók tanúsága szerint megjelent a gyakorláson a frissen munkába állt új csapatfőnök, Frederic Vasseur is, aki először vett részt ilyen minőségben egy eseményen.

 

Legközelebb a ferrarisokat szűk egy hónap múlva, a február 23-tól 25-ig esedékes bahreini teszten láthatjuk majd körözni, akkor már az addig bemutatandó 2023-as autóval.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: