DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 19. kedd
F1

A 2023-as F1-es autóbemutatók időpontjai

A Haas bejelentésével teljessé vált a lista: összeszedtük, mikor leplezik le idei versenygépeiket – vagy többségében inkább csak azok festését – az F1-es csapatok.

Végre megvan mind a tíz időpont: beírhatjuk a naptárakba, hogy mikor rántják le a leplet az egyes csapatok 2023-as Formula-1-es autójáról. Ráadásul nem is kell már sokat várnunk az első fecskére, hiszen a dátumot utolsóként bejelentő Haas érkezik elsőként, méghozzá már jövő kedden, január 31-én.

f1-redbull-rb18-bemutato-1



Persze ki kell emelni, hogy az esetek többségében vélhetően – így például az amerikai istállónál biztosan – csupán festésbemutatóról lesz szó: egyre kevesebb F1-es istálló mutatja meg a tesztek előtt az igazi új versenygépét. Lesznek ilyenek is azért: az Aston Martin például bevallottan nem fog titkolózni a maga eseményén, hanem tavalyhoz hasonlóan a tényleges autót fogják prezentálni.

A Haas nyitja tehát a sort, majd jön a Red Bull és a Williams február első napjaiban, az igazi nagyüzem viszont a bahreini tesztet (február 23-25.) megelőző héten lesz. Íme tehát az összes csapat bemutatójának időpontja:

Január 31.: Haas

Február 3.: Red Bull

Február 6.: Williams

Február 7.: Alfa Romeo

Február 11.: AlphaTauri

Február 13.: Aston Martin, McLaren

Február 14.: Ferrari

Február 15.: Mercedes

Február 16.: Alpine

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: