DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Gyors lesz az új Ferrari, Norris életeket mentett - csütörtök

A szimulációk alapján több mint egy másodpercet gyorsul a 2023-as Ferrari a tavalyihoz viszonyítva, Magnussen kihagyja első versenyét - csütörtöki hírek.

Nem zárja ki teljesen az eshetőséget Cyril Abiteboul, a Hyundai újdonsült csapatfőnöke – de olyat sem szeretne mondani, amiből az a következtetés vonható le, hogy a márka a Formula-1-be megy.

Olasz sajtóértesülések szerint a Ferrari idei autója sokkal gyorsabbnak tűnik a szimulátorban, mint a tavalyi. Kezdhetnek reménykedni a rajongók?

A Fordmula Podcast legutóbbi adásában a Qualisport Racing versenyzőjének, Kiss Sándornak a navigátora, Czeglédi Péter volt a vendégünk, aki már öt Dakaron is túl van. Elmesélte tapasztalatait a különböző földrészeken tartott Dakarokról.

 



 

Lando Norris gyakran beszél az F1-es versenyzés mentális nehézségeiről saját tapasztalata alapján. Kapott már olyan reakciókat, hogy életet mentett megnyilvánulásaival. A holland De Telegraaf számolt be arról saját értesülései alapján, hogy bírósági ügy vár Nyck de Vriesre. Az AlphaTauri első teljes szezonjára készülő F1-es pilótája állítólag évekkel ezelőtt Jeroen Schothorstot kereste meg azzal, hogy egy kölcsönnel támogassa a versenyzését: az üzletember adott is 250 ezer eurót meghatározott feltételek mellett, amelyek között például az szerepel, hogy F1-es fizetésének egy részét De Vriesnek oda kell adnia.

A napokban rengeteg bejelentés érkezett az F2 és az F3 háza tájáról, most pedig az F1-es tartalékversenyzőkről tett bejelentést a Ferrari. Két beugrósuk is lesz, akik mindketten már évek óta a család tagjai. Szerdán az IndyCar címvédője, Will Power mondta le szereplését a daytonai 24 óráson, miután feleségét műteni kellett, most pedig Kevin Magnussen is hivatalossá tette, hogy nem tud elindulni a nagyhírű versenyen, miután a múlt héten megműtött keze nem fog rendbe jönni január végéig.



 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: