DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Reagált a Hyundai-főnök az F1-es teóriára

Nem zárja ki teljesen az eshetőséget Cyril Abiteboul – de olyat sem szeretne mondani, amiből az a következtetés vonható le, hogy a márka a Formula-1-be megy.

Cyril Abiteboul lett a Hyundai Motorsport új csapatfőnöke: a francia szakember a Formula-1-ben lett ismert, 2012 és 2020 között volt aktív a Caterhamnél csapatfőnökként, majd a Renault-nál a sportrészleg ügyvezető igazgatójaként – utóbbi csapatot akkor hagyta el, mikor arculatváltáson esett át és Alpine-ként folytatta.

F1-es személyiség egy nagy autógyárnál: a 2026-os szabályváltozások előtt rögtön beizzott a spekuláció, hogy a Hyundai is részt vehet az új érában motorgyártóként. Abiteboul nem tartja a lehetőséget teljesen kizártnak, de hangsúlyozta, nem akarja, hogy kiforgassák szavait:

„Nem akarok igent mondani, mert abból azt a következtetést vonnák le, hogy a Hyundai az F1-be megy” – felelte a Monte-Carlo Ralit megelőző sajtótájékoztatón arra a kérdésre, beszállhat-e a Formula-1-be a gyártó. „A korábbi válaszomhoz térek vissza: meg kell bizonyosodnunk arról, hogy az üzletet szolgálja. Jelenleg a ralizás szolgálja az üzletünket, a prioritás pedig az, hogy ez így is maradjon, ezen dolgozunk együtt az FIA-val és a promóterekkel. Ha valami másba kell belevágnunk emellett, az a maga idejében kiderül. Jelenleg ez nem prioritás, az elsődleges most az, hogy a raliban nyerjünk.”

A Hyundai nyitott a bővülésre



A márka elsődleges projektje jelenleg a WRC-csapat, amellett a hagyományos és elektromos TCR-ben érdekelt projektjei révén – a megszűnő WTCR-t öt év alatt háromszor nyerték meg egyéniben, beleértve Michelisz Norbert sikerét, egyszer csapatban. Abiteboul arról beszélt, a márka nyitott a motorsportos bővülés irányába.

„Nincs konkrét tervünk, de világos, hogy a Hyundai nyitott a globális piac fantasztikus fejleményeire, új termékskálával és úgy tovább. A motorsport pedig ezt az üzletet támogatja. A céggel együtt meg kell ismernem, mire van szüksége az üzletnek és hogyan tudjuk ezt jelenleg támogatni. A rali a legjobb színtér az A kategóriájú autók támogatására” – magyarázta Abiteboul.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: