DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Megműtik Magnussent, kihagyhat egy versenyt

A Haas dán pilótájának csuklójában cisztát fedeztek fel. A szükséges műtét nem fenyegeti az F1-es szezont, de a hónap végi daytonai 24 órást igen.

Kevin Magnussen műtétjére azért van szükség most, hogy a 2023-as Formula-1-es szezon kezdetére biztosan felépüljön. A váratlan beavatkozásról így beszélt a dán versenyző:

„Fájt a csuklóm, ezért orvoshoz mentem, hogy megvizsgálja. Találtak egy cisztát, amelyet most kell eltávolítani, hogy az F1-es szezonra készen álljak. Veszélytelen beavatkozás, de valószínűleg pár hetet pihennem kell utána. Meg kell várnom, mit mond a doktor, de valószínűtlen, hogy Daytonában versenyezni tudok” – idézi a RaceFans.net Magnussent.

A Haas engedélyével indult volna a daytonai 24 óráson



Kevin Magnussen sorban harmadik évben tervezett rajthoz állni a legendás egynapos endurance-futamon, de először aktív F1-es versenyzőként – 2022-ben a januári verseny volt egyetlen rajtja az IMSA sorozatban a Ganassi Cadillac csapatával, amely elengedte szerződéséből, mikor a Haasnál lehetősége támadt Nyikita Mazepint pótolni.

A Haas engedélyével Magnussen a téli szünetben is aktív maradt a versenypályán: a Gulf 12 óráson hetedik helyen ért célba édesapja, Jan Magnussen, valamint Mark Kvamme társaként egy Ferrari 488 GT3-mal, a trió pedig Daytonában is együtt indult volna január 28-29-én, ezúttal egy Porsche volánja mögött. Kvamme, az MDK Motorsports tulajdonosa azt nyilatkozta: ha a fiatalabb Magnussen nem kap orvosi engedélyt, megtalálják a módját, hogy később együtt versenyezhessenek.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: