DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 6. hétfő
F1

Jön az új Williams és egy korai teszt, két pilóta a Ferrainál: a szerdai F1-es hírek

Hírösszefoglaló cikkünkben minden megtalálható, ami január 11-én történt: aki ezt elolvassa, nem marad le semmi fontosról.

f1-williams



A nap hírét a Williams szolgáltatta: 2022-ben a pályán sereghajtóként végzett a csapat, de arra jó esély van, hogy a 2023-as autóbemutatók terén viszont első legyen. Az istálló ugyanis a friss bejelentés értelmében február 6-án, magyar idő szerint 15 órakor tartja a saját szezonindító eseményét – a pontos részleteket későbbre ígérte a csapat.

Nem áll vissza az egy versenyigazgatós rendszerre az F1: az FIA elnöke szerint hiba lenne egyetlen szakemberre támaszkodniuk, éppen ezért képzéseket is indítanak. Állítja: Michael Masi maga akart távozni. Részletek itt!

Két tartalékpilótát alkalmaz idén a Ferrari: Antonio Giovinazzi és Robert Svarcman kapja meg a lehetőséget. Ez már 2022-ben is így volt, akkor Giovinazzi mellett Mick Schumacher volt a másik, aki betöltötte ezt a szerepkört. 

„Amit Max nagyon jól csinál, hogy a túlságosan élénk autóval is jól tud egyensúlyozni. Senki más nem tudja ezt így kezelni, mert elkezd csúszkálni, ő viszont kihasználja ezt, majd egyszerűen kikapcsolja, amikor már nincsen szüksége rá” – mondta Max Verstappenről egy szimulátoros csapattársa. A szavai itt olvashatók!

„Először is, azt gondolják, hogy elveszítik a pénzdíjuk egy tizedét, de amiatt is kapzsik, mert azt gondolják, hogy az összes amerikai szponzort is elhalásszuk előlük. Ez csakis a kapzsiságról és arról, hogy csak magukra gondolnak, és nem nézik azt, mi jó összességében a sorozat növekedésének” – ezt Michael Andretti csapattulajdonos mondta az istállója F1-be való beszállásával kapcsolatban. Karcos véleményéről itt írtunk!

Már február elején tesztelhet Alonso, Hamilton és Russell: a Mercedes, az Aston Martin és az AlphaTauri a Pirelli fejlesztőmunkáját fogja segíteni két február eleji teszten. A gumigyártó korábbi tesztnaptára szerint a Paul Ricard pályán február 1-4. között az első két napon a Mercedes, a második kettőn az AlphaTauri, Jerezben február 7-8-án pedig a Mercedes és Aston Martin tesztel.

Charles Leclerc elárulta, milyen közös szenvedélye van Lewis Hamiltonnal. „Olykor Lewisszal szoktunk beszélni az általunk kedvelt márkákról. Remek ízlése van, és bátorsága ahhoz, hogy megmutassa magát az olykor kirívó öltözékével” – mondta a monacói.

Tizenhárom Hypercar és Jacques Villeneuve a WEC 2023-as nevezési listáján: közzétették az Endurance-világbajnokság előzetes 2023-as nevezési listáján, amelyen az elmúlt évek vérszegény felhozatala után végre igazán népes mezőny jött össze az elitkategóriában, a Hypercarok között. Részletek itt!

A végére pedig egy szomorú Dakar-hír: arról tegnap mi is beszámoltunk, hogy a 2023-as Dakar kilencedik etapján egy néző életét veszítette. Akkor a szervezők csak egy szűkös közleményben tudatták ennek tényét, ma viszont kiderült, hogy a szurkolót a kamionos kategóriában egészen idáig élen álló Ales Loprais ütötte el. Az olasz származású rajongó a hírek szerint 2-3 órával később rosszullétre panaszkodott, így kórházba szállították, menetközben azonban szívrohamot kapott és elhunyt. Erről már maga a versenyző számolt be közösségi oldalán keresztül.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: