DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Ezért különleges Max Verstappen vezetési stílusa

Szimulátoros csapattársa beszélt arról, miért számít egyedinek, ahogyan a holland pilóta bánik az autóval. Atze Kerkhof erről és Max Verstappen személyiségéről is elárult néhány érdekes dolgot.

Bár erről kevesebb szó esik a mindennapok során, a hollandok kétszeres világbajnoka a Formula-1 mellett a virtuális versenyeket is nagyon komolyan veszi. Max Verstappen a Team Redline alakulatának egyik igazolt tagjaként ennek a világnak is aktív tagja, így csapattársai közelről figyelhették meg őt.

A szimulátoros csapat által például Atze Kerkhof is jól ismeri a Red Bull F1-es pilótáját, akinek vezetési stílusáról beszélt a RacingNews365-nek adott interjúban. „Ami Maxot nagyon erőssé teszi, hogy igazán dinamikusan vezet, így egy lehetetlen autót is képes elvezetni, és mindenkinél jobban a határon túlra viszi. Bárki másnál jobban az optimális határon tudja tartani” – kezdte mondandóját Kerkhof.

„A szezon elején a Red Bull például elég lomha és alulkormányzott volt, ez pedig nagyon unalmassá teheti a vezetést, mert ilyenkor bármit csinálhatsz a fékpedállal, az autó egy adott ponton már nem fordul tovább. Amit Max nagyon jól csinál, hogy a túlságosan élénk autóval is jól tud egyensúlyozni. Senki más nem tudja ezt így kezelni, mert elkezd csúszkálni, ő viszont kihasználja ezt, majd egyszerűen kikapcsolja, amikor már nincsen szüksége rá” – folytatta.

Verstappen vérbeli holland



Kerkhof szerint a holland emberek általában kimondják, amit gondolnak, így ez is része Max Verstappen sokszor ellentmondásos személyiségének, amiért néha félreértik őt szimulátoros versenyzőtársa szerint.

„Ami a kommunikációját illeti, Max igazi hollandként viselkedik. Ez sokat segít neki és a körülötte lévő embereknek is, mert pontosan tudják, hogy mire gondol, mit akar mondani, és egyszerűen mindig közvetlen. Az igazságot már nem lehet elválasztani a tettektől, de ilyenkor a dolgok néha zavarossá válnak, mivel a legtermészetesebb srácot a rajtrácson valószínűleg csak a show részének tekintik az emberek, Maxot pedig sokszor félreértik. Ez a jó benne szerintem, hogy nem érdekli, mit gondolnak róla az emberek. Nem fog rosszabbul aludni attól, amit róla mondanak. Ugyanazt mondja el magánemberként, mint a médiában is, ez teszi őt igazán egyedivé” – zárta gondolatait Kerkhof.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: