DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Két tartalékpilótája lehet a Ferrarinak 2023-ban

Olasz hírek szerint idén is két F1-es tartalékot alkalmaznak Maranellóban: Antonio Giovinazzi és Robert Svarcman osztoznak a pozíción.

Már a 2022-es szezonban is két versenyző látta el a hivatalos tartalékpilóta szerepét a Ferrarinál a nagydíjakon: Antonio Giovinazzi és Mick Schumacher töltötte be ezt a pozíciót, utóbbi a Haasnál való versenyzés mellett volt Ferrari-tartalék. 2023-ban azonban a rajtrácsról kikerülő német a Mercedesnél látja el ugyancsak a készenléti versenyző feladatát.

Schumacher távozása után is két tartalékos lesz a Scuderiánál az olasz Motorsport.com szerint: Giovinazzi és Robert Svarcman. A korábbi Alfa Romeo-pilóta, a 2023-as Haas-ülésre is esélyesnek tartott olasz – az amerikai istállóval két szabadedzésen vett részt– az F1-es szerepkör mellett versenyezni fog, kedden jelentették be, hogy a Ferrari Hypercar-csapatának tagja lesz a WEC-ben, a háromszoros GT Pro-bajnok James Calado és Alessandro Pier Guidi váltótársaként.



Robert Svarcman, a Formula-2 2021-es második helyezettje tavaly a Ferrari teszt- és fejlesztőpilótája volt, valamint fiatal versenyzőként az istálló két kötelező szabadedzés-részvételét kapta meg: számára előléptetés lesz a tartalékos poszt. Az aktív versenyzésben 2022-t kihagyó Svarcman is részt vehet valamely szériában: az izraeli zászló alatt szereplő 23 éves pilóta kapcsán bejelentés nem történt, de a Ganassi autóját tesztelte az IndyCarban.

A WEC öt fordulója is ütközik a Formula-1-gyel – ezek Szaúd-Arábia, Azerbajdzsán, Spanyolország, Nagy-Britannia és Brazília –, így ezeken a versenyeken Gioviazzi kötelezettsége miatt Svarcmannak kell ellátnia a tartalékos posztot.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: