DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
F1

Napokkal beelőzi a Williams az F1-es mezőnyt a bemutatójával

Újabb dátum vált ismertté az autóbemutatókat illetően: jelen állás szerint a grove-i alakulat rántja le a leplet elsőként a 2023-as F1-es gépének festéséről.

2022-ben a pályán sereghajtóként végzett a Williams, de arra jó esély van, hogy a 2023-as autóbemutatók terén viszont első legyen. Az istálló ugyanis a friss bejelentés értelmében február 6-án, magyar idő szerint 15 órakor tartja a saját szezonindító eseményét – a pontos részleteket későbbre ígérte a csapat.

 

Az újonnan ismertté vált időpont napokkal beelőzi az eddigi első AlphaTaurit, amely február 11-én rántja le a festését az idei versenygépéről. A többi bejelentést tevő csapat – az Aston Martin, a McLaren, a Ferrari és az Alpine – egyaránt az azt követő héten tartja a maga bemutatóját.

A Williams idén a náluk második idényére készülő Alexander Albonnal, valamint az amerikai újonccal, Logan Sargeanttel igyekszik elmozdulni a konstruktőri tabella utolsó helyéről – azt viszont egyelőre nem tudni, ki lesz az új csapatfőnök Jost Capito távozása után.

Az eddig ismert csapatbemutató-időpontok:

Február 6.: Williams

Február 11.: AlphaTauri

Február 13.: Aston Martin, McLaren

Február 14.: Ferrari

Február 16.: Alpine

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: