DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Leclerc készen áll a Verstappen és Hamilton elleni harcra

A Ferrari versenyzője szeretné, ha 2023-ban három vb-esélyes istállót láthatnánk az élen küzdeni az F1-ben – ő maga készen áll rá.

Charles Leclerc számára komoly előrelépést hozott a 2022-es Formula-1-es szezon: bár már 2019-ben is szerzett győzelmeket, tavaly még az akkorinál is versenyképesebbnek bizonyult a Ferrari autója. Egy ideig a vb-cím sem érződött elérhetetlennek a monacói számára, ám a Scuderia műszaki és stratégiai botlásai, valamint egy-két vezetői hiba végül idejekorán megpecsételte az így is vb-ezüstérmesként záró pilóta esélyeit.

A fiatal versenyző úgy érzi, a 2022-es tapasztalatok segíthetnek neki a jövőbeli csaták során – bár Leclerc szerint legfeljebb fejben kellett némileg változtatnia a korábbi évek harmatosabb esélyei után:

f1-leclerc-hamilton-verstappen-2022



„Megváltoztatja a dolgokat, ha győzelmekért harcolsz: másképp állsz hozzá fejben és ilyesmik” – fogalmazott a pilóta, akit a RacingNews365.com idéz. „De végső soron ugyanazt kell a továbbiakban is tennem, mint előző évben, azaz megpróbálni optimalizálni az autóban elvégzett munkát és megpróbálni javulni csapatként. Az sem sokon változtatott, hogy új autók érkeztek 2022-re.”

 

Háromesélyes harc a 2023-as F1-es szezonban?

Leclerc tavaly tehát csak ideig-óráig tudta megszorongatni Verstappent, idén azonban ő és a Ferrari is újra nekiveselkedne a Red Bull legyőzésének. Nem ők azonban az egyetlenek, hiszen a Mercedes is erre készül – sőt, maga Leclerc is arra számít, hogy Lewis Hamiltonék esélyesek lesznek, így háromcsapatos harc bontakozhat ki a vb-címre. De vajon a monacói készen áll arra, hogy egyszerre küzdjön meg Verstappennel és Hamiltonnal?

„Igen” – felelte határozottan a ferraris. „Imádnám, ha Lewis és a Mercedes, valamint a Red Bull és a Ferrari egy szinten lenne és harcolna a világbajnoki címért. Ez lenyűgöző lenne, és igen, úgy érzem, készen állok rá.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: