DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Rosszul másoló Binotto, Markót váltó Vettel: ez történt szerdán

Összeszedtük a nap legfontosabb F1-es híreit, hogy ne maradjatok le semmi lényegesről. Binotto, Vettel, Verstappen és Steiner is szóba került.

Dr. Helmut Marko szerint egyelőre nem világos, hogy 2026-tól valóban a Hondával folytatja-e a Red Bull. Az eredeti hírek ugyan erről szóltak, de azóta több gyártót is szóba hoztak a csapattal, és a japánok sem kötelezték el magukat. „Amikor arra került a sor, hogy megbeszéljük, kinek mi lesz a dolga 2026-tól, azt hittük, ők majd csak a elektromos részek fejlesztéséért fognak felelni, így bonyolulttá váltak a dolgok. Nem jutottunk közös nevezőre, de majd meglátjuk. Hamarosan döntést kell hoznunk” – mondta a főtanácsadó. Részletek itt olvasható!

Szintén a Red Bullhoz kötődik, hogy a Servus TV műsorában Christian Horner csapatfőnök úgy beszélt Sebastian Vettelről, mint aki leválthatja az említett Markót. Mivel utóbbi tett már utalást arra, hogy esetleg leköszönhet (Dietrich Mateschitz halála miatt ez egyébként is szóba került), így nem kizárt, hogy Horner már ezt készíti elő. Mondatai ide kattintva tekinthetők meg!

Szintén ebben a beszélgetésben hangzott el Sebastian Vetteltől az, hogy mit irigyelt Max Verstappentől: volt egy dolog, amit nem igazán értett a négyszeres világbajnok, amikor a hollandot figyelte...

A Sky Sports F1-es riportere, David Croft arról fejtette ki a véleményét, hogy Mattia Binotto idegen kultúrát honosított meg a Ferrarinál: ugyanolyat, mint amit Toto Wolff a Mercedesnél, csak ez Maranellóban nagyon nem működött, és végül ez lett a csapatfőnök veszte. Ezt azért árnyalta Karun Chandhok, aki rámutatott a lényegre, arra, hogy mit nem tudott jól lemásolni Wolff stratégiájából Binotto. Mindez itt olvasható!

f1-ferrari-binotto



Günther Steiner, a Haas csapatfőnöke két dologról is beszélt. Egyrészt megpendítette, hogy Kevin Magnussen sem volt túl kiegyensúlyozott 2022-ben, de még így is vele volt elégedettebb, ugyanis azt is kifejtette, hogy miért kell neki inkább tapasztalt pilótapáros azok után, hogy 2021-ben Mick Schumacherrel és Nyikita Mazepinnel, vagyis két újonccal állt fel.

Ha már megemlítette Schumachert, folytassuk mi is vele: az F1-ből félig-meddig kikerülő német a Mercedes tartalékja lesz 2023-ban. Nagybátyja, a sportág nagyotmondója, Ralf Schumacher természetesen erről is kifejtette a véleményét: szerinte mindkét fél nyer az üzlettel, ráadásul a Haasnak oda is szúrt egyet. Ez itt olvasható!

Schumacher a Bajnokok Tornája kapcsán is szóba került, ahol a szintén már említett Vettellel együtt áll rajthoz, de az FIA részéről is érkeztek hírek: egyrészt Michael Masi lehet az Ausztrál nagydíj főnöke, másrészt a szövetség megtiltja volt elnökeinek, hogy rögtön F1-es csapathoz igazoljanak

A Formula.hu nagy F1-es évértékelőjének következő részében a csapatok közül szavaztuk meg a legjobbakat: a lista és indoklásaink itt találhatók!

A végére pedig egy nem F1-es, de magyar kötődésű nemzetközi hír: Herczig Norbert és Ferencz Ramón 2023-ban a Rali-világbajnokságon versenyez majd, a WRC2-es kategóriában áll rajthoz. Részletek itt!

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: