DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 7. kedd
F1

Steiner még jobb Magnussent akar

Kevin Magnussen egy év kihagyás után tért vissza idén a Formula-1-be. Első versenyén pontot szerzett, majd egy pole-pozíciót is elért Brazíliában.

A dán pilótát a 2020-as szezon végén engedte el a Haas istállója, aki Romain Grosjeannal együtt távozott. Helyüket két újonc, Nyikita Mazepin és Mick Schumacher vették át – egyikük egy, míg másikuk két szezont húzott le az istállónál, de ma már egyik fiatal sincs az F1-es rajtrácson.

Kevin Magnussen pedig – aki Mazepint váltotta le nem sokkal a szezonkezdet előtt – még most is ott van a mezőnyben, sőt, élete első pole-pozícióját is megszerezte az esős pénteki Sao Pauló-i időmérő edzésen. Günther Steiner az F1.com-nak beszélt versenyzőjéről.

„Amikor visszatért, rögtön az első versenyén pontot szerzett, amivel azonnal maga mögé is állította a csapatot. Azonban a nyári szünetet követően egy kicsit visszaesett a teljesítménye, nem tudjuk miért…”



„Aztán egyszer csak visszajött, megint elkezdett pontokat hozni a konyhára. Ezen kellene jövőre javítanunk, hogy ne legyen ennyi hullámhegy és völgy. Nemcsak Kevinnél, de úgy általánosságban véve az egész csapatnál. Persze már most is próbáltunk dolgozni ezen.”

 

Magnussen új versenymérnöke

A Szingapúri Nagydíjjal kezdődően új versenymérnököt kapott maga mellé Kevin Magnussen, aki nem kisebb ember, mint Mark Slade. Aki járatos az F1-es berkekben tudja, hogy a szakember megfordult már a McLarennél, a Renault-nál és a Mercedesnél és dolgozott együtt Kimi Raikkönennel is.

„Jövőre reményeim szerint erősebben térhetünk vissza” – folytatta Steiner. „Reményeim szerint a legtöbb futamon jó teljesítménnyel fogunk előrukkolni, bár nyilván mindig benne van, hogy becsúszik egy-egy rosszabb hétvége, de stabilizálnunk kell a dolgokat.”

„Kevinnek nehéz volt visszaszoknia az F1-hez, hiszen feszes a menetrend, sok verseny van, de most már jól kezeli ezt is. Sokkal érettebb lett, amióta visszatért, higgadtabb és Mark segítségével biztos vagyok benne, hogy egy még jobb Kevint fogunk látni.”

Ha igazán szereted a motorsportokat, akkor van számodra egy jó hírünk: nemcsak a Facebookon, de már az Instagramon is megtalálsz bennünket. Kövess minket a legjobb képekért az Instán is!

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: