DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Horner Vettelben látja Marko utódját a Red Bullnál

A Red Bull csapatfőnöke szerint minden megvan ahhoz Sebastian Vettelben, hogy Dr. Helmut Marko örökébe lépjen, amennyiben a főtanácsadó a nyugdíjba vonulás mellett dönt a közeljövőben.

A négyszeres világbajnok a 2022-es szezon végén vonult vissza a Formula-1-től, ahol 16 évet töltött el versenyzőként, ebből hatot a Red Bull család berkein belül. 53 győzelméből 39-et szerzett az energiaitalosokkal – ebből egyet még a Toro Rosso színeiben, ezen felül pedig mind a négy vb-címét velük nyerte.

A német egyelőre nem tudja, mihez szeretne kezdeni felszabaduló idejében, de egyelőre a családjával szeretne együtt lenni, ám Christian Horner szerint hamarosan könnyedén Dr. Helmut Marko örökébe is léphet, amennyiben a csapat 79 éves főtanácsadója szeretne nyugdíjba vonulni.



„Seb egy nagyszerű személyiség, rendkívül ügyesen veszi észre az egyes emberekben rejlő értékeket és az azok sikerekért tett erőfeszítéseit” – mondta Horner a Servus TV-nek.

„Már az elmúlt években is úgymond tanácsadóvá vált” – utalt a Red Bull csapatfőnöke a négyszeres világbajnok és Lance Stroll kapcsolatára az elmúlt két évből. „Igazából minden csak attól függ, hogy mihez lesz kedve, mert ő az a fajta fickó, aki mindegy, hogy mibe kezd bele, abban idegesítően jó lesz. Ha erre az ösvényre lép, biztos vagyok benne, hogy ismét bizonyítani tudja ezt.”

Korábban már utolsó csapatfőnöke, az Aston Martin-os Mike Krack is elmondta, hogy Vettelnek megvannak a képességei és a megfelelő személyisége ahhoz, hogy valami hasonló szerepkört vállaljon el az F1-ben a későbbiekben.

Ha igazán szereted a motorsportokat, akkor van számodra egy jó hírünk: nemcsak a Facebookon, de már az Instagramon is megtalálsz bennünket. Kövess minket a legjobb képekért az Instán is!

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: