DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 23. kedd
F1

„A fő változás, hogy örülnek Micknek”

Mindkét fél nyer azzal, hogy Mick Schumacher a Mercedes F1-es tartalékosa lett – véli a német nagybátyja, Ralf, aki egyúttal a Haasnak is finoman odaszúrt.

A múlt héten vált hivatalossá, hogy a Haastól távozni kényszerült Mick Schumacher a Ferrari kötelékeit is elhagyva 2023-ban a Mercedes teszt- és tartalékversenyzője lesz. A Mercedesnek azok után volt szüksége új igazolásra ezen a poszton, hogy Nyck de Vries az AlphaTaurihoz igazolt, míg a Formula-E-ben világbajnoki címvédő Stoffel Vandoorne pedig az Aston Martin tartalékosává vált.

Bár értelemszerűen ez Schumacher számára főként szimulátoros munkát és legfeljebb esetleges beugrást jelent a következő szezonban, az F1-et szintén megjárt nagybátyja, Ralf Schumacher örül a lépésnek – a Sky Germanynek adott nyilatkozatában ráadásul nem is annyira burkoltan a Haasnak is odaszúrt a német exversenyző:

f1-mick-schumacher-mercedes-2022



„Úgy gondolom, mindkét fél szempontjából ez egy nyertes helyzet. Egyfelől a csapat szerzett egy nagyszerű versenyzőt arra az esetre, ha rövid távon szüksége van egy helyettesre, ha az egyik pilótájuk valamilyen okból kifolyólag nem tud versenyezni. Másrészt ezzel most egy olyan csapatba került, ahol rengeteget tanulhat, mindenekelőtt köszönhetően az új és nagy csapatszerkezetnek.”

„Úgy vélem, ez egy nagyszerű lehetőség, mivel most egy tapasztalt istállónál lehet, két tapasztalt csapattárs mellett, és mindenekelőtt a fő változás, hogy egy olyan alakulatnál, amely örül neki, hogy ott van” – fogalmazott a Günther Steinerék hozzáállásával többször is elégedetlen Ralf Schumacher.

 

Nem csak a Mercedesnél kaphat F1-es lehetőséget Schumacher

A korábbi többszörös nagydíjgyőztes pilóta arra is rámutatott, hogy azzal, hogy unokaöccse a Mercedes kötelékeibe került, nemcsak akkor juthat esetlegesen volánhoz, ha Lewis Hamilton vagy George Russell kidől valamilyen okból kifolyólag, hanem akár más Mercedes-motoros csapatok is bevethetik, ahogy például tette azt a Williams De Vriesszel idén Monzában. Erre egyébként 2023-ban is a Williamsnél lehet főként esély, hiszen az Astonnak ott van Vandoorne (bár a belga értelemszerűen nem lesz elérhető a Formula-E-vel közös hétvégéken), míg a McLarennek egész seregnyi pilóta áll rendelkezésére a különböző kategóriákban ilyen esetekre.

„Szerintem ez is egy erőssége lehet Micknek, hogy beugorhat és egyből a gázra léphet. És ne is csak a Mercedesre gondoljunk: semmi gond velük, de előfordulhat, hogy probléma lép fel egy Mercedes-motoros csapatnál, s akkor egy olyan pilótához fordulhatnak, aki még frissen befejezett egy szezont, és ismeri az összes pályát és az autók működését” – mutatott rá Ralf Schumacher.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: