DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. október 27. vasárnap
F1

Céltábla Hamiltonon, Verstappen váltana: ez történt vasárnap

Alonso, Hamilton és Verstappen, illetve a Williams csapatfőnöki posztja: ezek szerepelnek a vasárnapi F1-es hírekben.

TÖbb hírrel is bekerült a mai összefoglalónkba Lewis Hamilton. A Mercedes brit klasszisa egyrészt beszélt arról, hogy céltáblát érez a hátán az újabb generáció részéről, de szerinte ez nem probléma, mert ő is pont ugyanilyen volt F1-es pályafutása elején. Másrészt nagyon elismerően beszélt Sebastian Vettelről és méltatta a visszavonuló (bár szerinte majd visszatérő) német érdemeit. Harmadrészt pedig azt is kiemelte, hogy jobban együttérez most a lassabb csapatokkal: ez a cikk itt olvasható!

Hamilton csapattársa, George Russell a 2022-es szezonját értékelte: ugyan legyőzte a hétszeres világbajnokot házon belül, de túlságosan sem ezzel, sem az év végi negyedik helyezéssel nem elégedett. A nyilatkozata ide kattintva elérhető!

Max Verstappen nélkül sem tehetünk közzé hírösszefoglalót: a világbajnok azt pendítette meg, hogy szeretne hosszútávú-versenyzésbe fogni, méghozzá lehetőség szerint édesapjával, Jos Verstappennel. A részletek itt olvashatók!

f1-hamilton-verstappen



Fernando Alonso is megszólalt, a spanyol klasszis arról beszélt, hogy pályafutása egyik legjobb éve volt az idei, illetve arról is, hogy mit gondol az új szabályokról, hogy mivel lett jobb pilóta a világbajnok önmagához képest, és hogy mivel tudna még most is a többiek fölé nőni. Alonso gondolatai itt megtekinthetők!

Ha már Alonso, az Aston Martin csapatfőnöke, Mike Krack kitűzte a csapat 2023-as célját. Ami nem az élmezőny!

A McLaren vezérigazgatója, Zak Brown Lando Norris Indy500-lehetőségéről beszélt, a Ford részéről pedig nem érkezett cáfolat az F1-es beszállással kapcsolatban, pedig megvolt rá a lehetősége. 

Felröppent egy furcsa pletyka is: Susie Wolff és Jenson Button neve is bekerült a köztudatba, mint a Williams egyelőre üresen álló F1-es csapatfőnöki posztjának várományosa.

A csapatfőnökök fizetéséről is kikerült egy lista: a legjobban kereső vezérek a toppilótákhoz hasonló fizetést tesznek zsebre. Hogy ki mennyit keres, az itt elérhető!

Zárásként pedig egy F1-en kívüli hír: a Porsche bejelentette a WEC-felállását a következő szezonra. Az LMP1-ből 2017-ben a világbajnoki cím megnyerésével távozó márka is csatlakozik 2023-ban a WEC Hypercar kategóriájához, a pilótáik névsora pedig itt megtekinthető!

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: