DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. október 6. vasárnap
F1

Hamilton: Melyik F1-es állt ki bármiért magán kívül? Vettel!

Nagyon elismerően beszélt korábbi nagy riválisáról Lewis Hamilton: a brit szerint Sebastian Vettel még vissza fog térni az F1-be valamilyen módon.

Sok-sok évig gyűrte egymást a mezőny élén Lewis Hamilton és Sebastian Vettel, a 2010-es évek első felében a német alatt volt jobb technika, a második felében a britet segítette a Mercedes fölénye, de jó pár nagy csatát vívtak egymás ellen. Ugyan korábban nem voltak túl jó viszonyban, de az elmúlt években kifejezetten barátivá vált a kapcsolatuk, mindig megvédték egymást, különösen Hamilton állt ki Vettel mellett, amikor a németet elkezdte szapulni a közvélemény.

Hamilton a Channel4 kérdésére elmondta: szerinte a német vissza fog még térni az F1-be. „Úgy értem, Hülkenberg is visszatért! Egy nap ő is vissza fog vagy így, vagy úgy” – mondta Hamilton, aki azt is részletezte, hogy mit becsül igazán Vettelben.

„Nagyon hálás vagyok és nagyon megtisztelő, hogy tényleg olyan kapcsolatban lehetek vele, amilyenben. Egy férfi, aki tényleg kitart az adott szava mellett, tisztességes, becsületes, és alapvetően nagyon-nagyon kedves, alázatos, tele van szerénységgel. Ráadásul ő azon kevesek egyike, aki ki is áll valamiért. Úgy értem, melyik másik pilóta állt ki ténylegesen bármiért saját magán kívül? Ez olyasmi, amit csodálhatunk. Hiányozni fog” – mondott nagyon szépeket kollégájáról a hétszeres világbajnok.



f1-hamilton-vettel-mercedes-ferrari

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: