DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 27. szombat
F1

Más szakágban is indulna Verstappen

A regnáló F1-es világbajnok ismét arról beszélt, hogy más kihívás után nézhet: édesapjával közösen szeretne hosszútávú-versenyen indulni. Nem is sokára.

A következő években szeretné kipróbálni a hosszútávú-versenyzést Max Verstappen, méghozzá lehetőség szerint édesapjával, Jos Verstappennel – erről a Viaplaynek adott hosszabb interjújában beszélt.

A kétszeres F1-es világbajnok szerződése 2028-ig tart a Red Bull-lal, addigra 31 esztendős lesz, arról pedig már korábban többször is beszélt, hogy nem szeretne túl sokáig versenyezni a rengeteg utazás miatt. Nemrég azt emelte ki, hogy szeretne családot alapítani, és ha lesznek gyerekei, akkor már nem akarja az egész évet különböző F1-es versenyhétvégéken tölteni.

f1-verstappen-max-jos



Azt viszont elmondta, hogy más szakágban kipróbálná még magát:

„Az biztos, hogy addig nem akarok versenyezni, ameddig ő!” – mondta Verstappen arra a kérdésre, hogy vajon láthatjuk-e még 40 éves kor felett az F1-ben, ahogy például Fernando Alonsót.

„A Formula-1-ben nem, de máshol ki tudja. Az biztos, hogy ki akarom próbálni a hosszútávú-versenyzést egyszer. Talán pár év múlva, mondjuk két-három évről van szó. Apámmal akarom csinálni, és túl öreg lesz!” – tette hozzá a holland, utalva az 50 esztendős Josra, aki többször indult már Le Mans-ban is.

Ha pedig már szóba került Alonso, róla is ejtett egy-két szót:

„Ő gyors és még mindig nagyon motivált. Amikor csak beszélek vele, az olyan, mintha egy 30 éves valakivel beszélnék, aki a karrierje közepén tart. Imádja, ezért csinálja.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: