DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
F1

Ricciardo: Az első körös balesetek a legrosszabbak

Nem érezte nagynak az első kontaktot a McLaren ausztrálja, és legfőképp azt sajnálja, hogy neki és Magnussennek is egyből véget ért a futama. A dán szerint egész hétvégén jó volt a tempójuk.

Egyből balesettel indult a Formula-1-es Sao Pauló-i Nagydíj: Daniel Ricciardo üldözte a kilencedik helyért Kevin Magnussen, amikor finoman megpöckölte hátulról a Haast, amely ettől megcsúszott és megforgott – és aztán épp a McLarent találta el újból, így mindkettejük számára véget ért a futam. Az incidensért Abu Dhabira három rajthelyes büntetést kapó Ricciardo így értékelte a történteket:

„Az első körös balesetek kegyetlenek, ez egyértelmű. Nem hiszem, hogy bármi is van rosszabb azoknál, hiszen izgatottak vagyunk, hogy versenyezhetünk. A startom jó volt, elkaptam Pierre-t. Még nem láttam a visszajátszást, de amire emlékszem, hogy egész jól mentem át a 6-os és 7-es kanyarokon, és belülre vágtam a 8-asnál, és némileg be is néztem, de igazából csak tiszta levegőben akartam fékezni” – idézi az ausztrált a Formula1.com.

ricciardo-magnussen-crash-brazil-dppi



„Emlékszem, hogy fékeztem, Kevin pedig védte az ívet, úgyhogy próbáltam visszahúzódni az ívre, de aztán a kanyarcsúcsponton nyilvánvalóan hozzáértem. Hogy őszinte legyek, nem éreztem akkorának a kontaktot, de aztán láttam, hogy megcsúszik, és arra gondoltam, hogy ’oh’, aztán pedig nyilván a második ütközésünk volt az igazán nagy.”

„Nem tudom… Talán fékezhettem volna többet vagy keményebben, vagy csak annyin múlt, ahogy szögletesen vette a kanyart, nem tudom. Nem fogom azt mondani, hogy az ő hibája, ha pedig az enyém, akkor természetesen bocsánatot fogok kérni. De főként csak sajnálom magunkat és a csapatainkat, hogy nem vehettünk részt a versenyben. Ez fáj a legjobban… és egyértelműen az első körös balesetek a legrosszabbak.”

A baleset másik szereplője, Magnussen is főként azt sajnálta, hogy idejekorán véget ért a versenye – egy olyan hétvégén, amelyen nem elég, hogy pénteken pole-pozíciót szerzett a félig esős időmérő edzésen, de egyébként is erősnek tűnt a Haas tempója:

„Természetesen szerettem volna a része lenni ennek a versenynek. Úgy gondolom, az autónknak egész hétvégén remek volt a tempója… Daniel nem szándékosan tette, de ez persze nem segít rajtunk. De továbblépünk. Nem mindig vagyunk boldogok, de ezen a hétvégén azok voltunk. Kár érte, hogy nem tudtuk ezt teljes mértékben kihasználni, mert egész héten nagyszerű tempója volt az autónknak.”

 
Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: