DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
F1

Vettel: Jobban kell együtt dolgoznunk Stroll-lal

Nem haragudott különösebben a pályáról való leszorítás miatt a csapattársára a négyszeres F1-es világbajnok a sprint után, de szerinte azért jobban is mérlegelhették volna mindketten a helyzetet.

Nemcsak az Alpine-nál történt csapattársak közötti incidens a Formula-1-es Sao Pauló-i Nagydíj sprintjén, hanem az Aston Martinnál is – igaz, esetükben legalább kontakt nem volt, Lance Stroll „csak” a pálya mellé terelte az őt támadó Sebastian Vettelt a Senna-S után. A történtekért a kanadait meszelték el: tíz másodperces büntetést kapott már a futam során, majd később három büntetőpontot is kiosztottak neki, így már nyolcnál jár az elmúlt 12 hónapban.

vettel-stroll-dppi-interlagos-sprint



Vettel azonban a történtek ellenére nem lihegte túl a majdnem balesetet: „Nem hiszem, hogy összeértünk, közel voltunk. Nyilván a pillanat törtrésze alatt történnek a dolgok. De belülre mentem, a rés pedig bezárult, nagyon szűk volt a hely. Lementem a pályáról, ahonnan nehéz volt összeszedni az autót. Utána aztán már együtt tudtunk dolgozni és ki tudtam használni a tempómat” – fogalmazott a német a Sky Sports kameráinak arra utalva, hogy az eset után elment Stroll mellett, s végül kilencedik lett.

Ugyanakkor a négyszeres világbajnok megjegyezte, hogy akár még jobban is szerepelhettek volna, ha előbb le tudják rendezni a házon belüli csörtét: „Nagyon vékony a határvonal, a saját pozíciódért harcolsz. Természetesen fontos védekezni. Ugyanakkor mindig meg kell próbálni mérlegelni, hogy nem veszítesz-e vele többet, mint amennyit nyersz. Plusz megpróbálunk együtt dolgozni. Szóval végső soron szerintem ma mindketten jobban is csinálhattuk ezt volna, jobb helyzetbe hozhattuk volna mindketten a csapatot azzal, hogy nem veszítünk annyi időt és mindketten előrébb végzünk.”

Maga Stroll nem túl bőbeszédűen kommentálta a csapattársával történt incidenst: „Újra meg kell néznem. Még nem láttam a videót, szóval lehet, hogy nem hagytam elég helyet.”

Visszatérve Vettelre: a visszavonulását megelőző utolsó előtti nagydíjhétvégéjét teljesítő pilóta bizakodva tekint a vasárnapi futamra is. „Pierre-t elkaptuk ma, Kevin nyilván előlünk indul holnap, de az egy más műfaj lesz. Hosszú verseny elé nézünk, de a tempónk rendben volt és a gumikra is jól tudtunk vigyázni. Szóval remélhetőleg hasonló esélyünk lesz vasárnap is.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: