Steward
Bognár Viktor
Pontállások Versenynaptárak Pilóták Csapatok
2019. szeptember 18. szerda

Büntetőpontok

Büntetőpontokban Verstappen vezet

Az F1-ben 2014 óta jegyzik büntetőpontokkal a pilóták kihágásait, ennyi idő alatt pedig jól kirajzolódik, kik az utóbbi évek legnagyobb zsiványai. Meglepetés is van a top 10-ben.

részletek

Grosjean, Verstappen és Stroll a büntetőpont-tabella elején

A bajnoki egységekkel ellentétben a büntetőpontokat nem érdemes gyűjteni, mert 12 után egyfutamos eltiltás jár. Nézzük át, melyik pilótának van a legtöbb vaj a fején és kik versenyeznek legtisztábban.

részletek

Grosjean: A helyzetem eléggé kellemetlen

Romain Grosjean szorult helyzetbe kerülhet a Mexikói Nagydíjon, hiszen egy esetleges balesettel azt kockáztatná, hogy összegyűlik a 12 büntetőpontja, és így eltilthatják a brazil versenyről.

részletek

Verstappen: Hajítsák ki a büntetőpontokat

A holland egyszerűen botrányosnak találná, ha valakit minimális vétségek miatt tiltanának el egy versenytől, ezért legszívesebben kukába hajítaná a büntetőpontok rendszerét.

részletek

Csak két pontra az eltiltástól Grosjean

A következő két nagydíjon nagyon vigyáznia kell Romain Grosjeannak, mit csinál, Austinban Leclerc kiütése miatt büntették – habár a jelek szerint a stewardok is jobban örülnének, ha a pilóta nem érdemelné ki a legsúlyosabb szankciót.

részletek

Ki hány büntetőpontot kapott 2017-ben?

Egyáltalán nem meglepő, hogy ki végzett az idei büntetőpontok összesítő lista első helyén, miközben a teljes F1-es szezont teljesítő versenyzők közül csak hárman kerülték el ezt a fajta szankciót.

részletek

Kik az F1 rosszfiúi jelenleg?

Néhány éve mindenki azonnal Pastor Maldonado nevét mondta ki elsőnek, most inkább Danyiil Kvjatét. Kik jelenleg a legtöbb rosszat elkövetők a Formula-1-ben?

részletek

Kvjat eltiltást kockáztat

2012 óta nem tiltottak el Formula-1-es versenyzőt futamról, akkor Romain Grosjeannak sikerült a negatív bravúr, belgiumi rajtbalesetét követően. Most Danyiil Kvjat áll közel, de továbbra is kockáztat.

részletek

Kvjat már csak két pontra az eltiltástól

Újra megbüntették és hátrasorolták Danyiil Kvjatot, akinek a következő három hónapban nagyon oda kell figyelnie, mit tesz: ilyen közel még senki sem került az egyversenyes eltiltáshoz.

részletek

Így áll a büntetőpontok listája a Hungaroring előtt

Nemrég még Sebastian Vettel volt nagyon közel egy automatikus eltiltáshoz, most azonban már egy másik F1-es feje fölött lebeg mindez Damoklész kardjaként – kiknek kell a leginkább vigyáznia?

részletek

Vettel nem aggódik a büntetőpontjai miatt

Sebastian Vettel vezet a világbajnoki összesítésben, de a bakui incidens után már 9 büntetőpontja van. Közel az eltiltáshoz, de a német pilóta nem érzi úgy, hogy aggódnia kellene.

részletek

Törölték a büntetőpontok rendszerét a MotoGP-ben

A Grand Prix Commission katari ülésén úgy határoztak, hogy kiveszik a szankcionálási lehetőségek közül a 2013-ban életre hívott rendszert, mert az egyéb büntetési formák miatt „nincs rá szükség”.

részletek
Olvastad már?