Steward
Gobodics Tamás
Pontállások Versenynaptárak Pilóták Csapatok
2020. február 17. hétfő

Büntetőpontok

Másodszor ért el 12 büntetőpontot az indiai

Egy egyáltalán nem hízelgő mutatóban ért el valószínűleg nagyon nehezen megdönthető rekordot a Formula-2-es Mahaveer Raghunathan: egy szezonon belül másodszor jutott el az eltiltásig, ám ezt mégsem kell letöltenie.

részletek

Így gyűlt össze Vettel 9 büntetőpontja

A pályán elkövetett hibák sorozata nemcsak az elvárt eredmények elmaradása miatt lehet kellemetlen Sebastian Vettel számára, hanem a büntetőpontok vészes halmozódása miatt is. Még Pastor Maldonado sem állt ilyen közel az eltiltáshoz.

részletek

Büntetőpontokban Verstappen vezet

Az F1-ben 2014 óta jegyzik büntetőpontokkal a pilóták kihágásait, ennyi idő alatt pedig jól kirajzolódik, kik az utóbbi évek legnagyobb zsiványai. Meglepetés is van a top 10-ben.

részletek

Grosjean, Verstappen és Stroll a büntetőpont-tabella elején

A bajnoki egységekkel ellentétben a büntetőpontokat nem érdemes gyűjteni, mert 12 után egyfutamos eltiltás jár. Nézzük át, melyik pilótának van a legtöbb vaj a fején és kik versenyeznek legtisztábban.

részletek

Grosjean: A helyzetem eléggé kellemetlen

Romain Grosjean szorult helyzetbe kerülhet a Mexikói Nagydíjon, hiszen egy esetleges balesettel azt kockáztatná, hogy összegyűlik a 12 büntetőpontja, és így eltilthatják a brazil versenyről.

részletek

Verstappen: Hajítsák ki a büntetőpontokat

A holland egyszerűen botrányosnak találná, ha valakit minimális vétségek miatt tiltanának el egy versenytől, ezért legszívesebben kukába hajítaná a büntetőpontok rendszerét.

részletek

Csak két pontra az eltiltástól Grosjean

A következő két nagydíjon nagyon vigyáznia kell Romain Grosjeannak, mit csinál, Austinban Leclerc kiütése miatt büntették – habár a jelek szerint a stewardok is jobban örülnének, ha a pilóta nem érdemelné ki a legsúlyosabb szankciót.

részletek

Ki hány büntetőpontot kapott 2017-ben?

Egyáltalán nem meglepő, hogy ki végzett az idei büntetőpontok összesítő lista első helyén, miközben a teljes F1-es szezont teljesítő versenyzők közül csak hárman kerülték el ezt a fajta szankciót.

részletek

Kik az F1 rosszfiúi jelenleg?

Néhány éve mindenki azonnal Pastor Maldonado nevét mondta ki elsőnek, most inkább Danyiil Kvjatét. Kik jelenleg a legtöbb rosszat elkövetők a Formula-1-ben?

részletek

Kvjat eltiltást kockáztat

2012 óta nem tiltottak el Formula-1-es versenyzőt futamról, akkor Romain Grosjeannak sikerült a negatív bravúr, belgiumi rajtbalesetét követően. Most Danyiil Kvjat áll közel, de továbbra is kockáztat.

részletek

Kvjat már csak két pontra az eltiltástól

Újra megbüntették és hátrasorolták Danyiil Kvjatot, akinek a következő három hónapban nagyon oda kell figyelnie, mit tesz: ilyen közel még senki sem került az egyversenyes eltiltáshoz.

részletek

Így áll a büntetőpontok listája a Hungaroring előtt

Nemrég még Sebastian Vettel volt nagyon közel egy automatikus eltiltáshoz, most azonban már egy másik F1-es feje fölött lebeg mindez Damoklész kardjaként – kiknek kell a leginkább vigyáznia?

részletek
Olvastad már?