DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Perez: Nem tudom, mit csináltak a Ferrarinál

A Red Bull mexikói versenyzője értetlenül áll Charles Leclerc és a Ferrari taktikája előtt, számára egyértelmű volt, hogy a köztes esőgumik nem működnek megfelelően a monacói autóján.

Csalódást keltően alakult a Sao Pauló-i Nagydíj pénteki időmérője Sergio Perez számára, hiszen azok után, hogy az első szabadedzésen a mexikóinak sikerült elérnie a legjobb köridőt, a kvalifikáción csupán a kilencedik rajthelyet tudta megszerezni a szombati sprintre. A kvalifikáció egyik érdekes jelenete volt, amikor Perez a Q3-ban közvetlenül az intermediate gumikon poroszkáló Charles Leclerc mögött kezdte meg a gyorskörét, amit a Ferrari pilótájának lassúsága és csúszkálásai tönkre is tettek. Ezt követően nem sokkal érkezett a piros zászló George Russell kicsúszása miatt, a megszakítás közben felerősödő eső pedig mindenki számára lehetetlenné tette a javítást, a Red Bull versenyzőjének tehát meg kellett elégednie a kilencedik pozícióval.

„Eléggé szerencsétlen szituáció volt. Fogalmam sincs, mit csinált Leclerc és a Ferrari. Egyértelműen látszott, hogy túl lassú volt a kivezető körön a köztes esőgumikon, ezért azt gondoltam, hogy a bokszba hajt majd. Számomra nyilvánvaló volt, hogy slick gumikra vált, de aztán mégis maradt előttem, nekem pedig közvetlenül mögötte kellett teljesítenem a körömet, így viszont túl sok időt veszítettem. Holnap keményen próbálkozunk majd, hogy előrébb végezzünk és szerezzünk néhány pontot” – idézi Perezt az F1.com. 



A dolog pikantériája, hogy a mexikói hatalmas küzdelemben van Leclerc-rel az egyéni összetett második helyéért, a Red Bull pilótája pedig épp Sao Paulóban mondta el, hogy mennyit jelentene számára a második pozíció. Perez számára némi öröm az ürömben, hogy a Ferrari baklövése miatt Leclerc így is mögötte végzett, hiszen az aszfalt nem volt elég nedves az intermediate gumik használatához.

„Nem tudhatjuk, hogyan alakult volna enélkül, de biztosan sokkal előrébb végezhettem volna. A top 3 szerintem elérhető volt, sajnos azonban csupán a kilencedik helyről rajtolhatok. Elképesztően csalódott vagyok az eredmény miatt” – zárta bánatosan Perez.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: