DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Marko Verstappen-győzelmet jósol a sprintre

Dr. Helmut Marko nem tart Kevin Magnussentől a szombati sprintfutamon, szerinte a győzelem Max Verstappené lesz. Az osztrák szakember nem teljesen tudott kiigazodni a Ferrari pénteki stratégiáján.

Max Verstappen a második rajtkockát szerezte meg a szombati sprintfutamra a Sao Pauló-i Nagydíj pénteki kvalifikációján, miután a piros zászlós megszakítást követően már nem tudta megakadályozni Kevin Magnussen csodaszámba menő pole-pozícióját. A holland az időmérőt követő interjúk során elismerte, hogy egyetlen Q3-as gyorkörén elfékezte magát a 8-as kanyarban, ami vélhetően az edzéselsőségébe került. Az energiaitalosok tanácsadója, Dr. Helmut Marko szerint a holland a hiba nélkül megszerezhette volna a pole-pozíciót, annak ellenére is, hogy nem sikerült jól beállítaniuk a kétszeres világbajnok autóját az interlagosi aszfaltcsíkra.



„Rendkívüli alulkormányzottságtól szenvedtünk, amit nem tudtunk megoldani. Tisztában vagyunk vele, hogy Max nem szereti az alulkormányzottságot, de az elfékezés nélkül így is a pole-ban lett volna” – idézi az osztrák szakembert a RacingNews365. „Sok mindent elérhetünk még a hétvégén, mert egyértelműen gyorsabbak vagyunk a Haasnál. Magnussen kemény ellenfél, de Max felveszi majd vele a küzdelmet, anélkül, hogy túl sokat kockáztatna. Úgy vélem, hogy Max megszerzi a győzelmet a sprintfutamon.”

A szókimondó Marko a Sergio Perez és Charles Leclerc között lejátszódó incidensről is elmondta véleményét, a mexikói ugyanis beszorult az intermediate gumikon próbálkozó Leclerc mögé, ezzel pedig jelentős időt veszített egyetlen Q3-as gyorskörén. „Egyértelműen rossz volt a Ferrari gumiválasztása. Mondtuk Pereznek, hogy előzze meg Leclerc-t és csináljon magának helyet. Aztán azt mondtuk neki, hogy a Ferrari kiáll majd a bokszba, de természetesen nem tudjuk megjósolni a terveiket és cselekedeteiket. A végeredmény az lett, hogy beszorult Leclerc mögé” – szúrt oda Marko az olaszoknak.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: