DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 27. szombat
F1

Verstappen: Nem feltétlenül lesz visszavágó Lewisszal

A kétszeres világbajnok szerint az RB18 tempóját figyelembe véve nem feltétlenül kell visszavágóra számítania a közönségnek Brazíliában, miközben Perez eltökélt szándéka a második hely megtartása.

A Red Bull holland világbajnoka Mexikóban rekorddöntésnek örülhetett, hiszen az Autodromo Hermanos Rodriguez aszfaltcsíkon elért győzelme immár a 14. volt a 2022-es szezonban, amivel sikerült megelőznie az egyaránt 13 győzelemmel az élen álló Michael Schumacher–Sebastian Vettel párost. Verstappen azonban továbbra sem dől hátra, hiszen a Sao Pauló-i Nagydíj csütörtöki sajtónapján is a tőle már megszokott hozzáállást tanúsította, ugyanis Brazíliában is az első helyet veszi célba.



„Szerintem jó esélyeink lehetnek, mert az autónk gyors, a pálya pedig alapvetően jónak tűnik számunkra. Izgatottan várom a hétvégét és természetesen megpróbálok nyerni” – tette egyértelművé céljait a holland a Formula.hu jelenlétében. A kétszeres világbajnok számos emlékezetes versenyt futott már az interlagosi aszfaltcsíkon, hiszen 2016-ban lenyűgöző felzárkózást produkált az esős futamon, 2019-ben pedig Lewis Hamiltont legyőzve nyerni is tudott Brazíliában. A holland a tavalyi futamon is öldöklő küzdelmet folytatott a hétszeres világbajnokkal, akkor azonban a brit nevetett a végén. Verstappen a kérdésre, miszerint számít-e visszavágóra Hamiltonnal, így felelt: „Nem feltétlenül visszavágóra. Tavaly egyszerűen nem voltunk elég gyorsak, idén azonban teljesen más a helyzet, hiszen az autónk sokkal versenyképesebb. Ebből adódóan egyszerűen jó lehetőséget látok a győzelemre.” A Red Bull pilótája minden figyelmét a győzelemre összpontosíthatja majd, hiszen a hírek szerint elásta a csatabárdot a korábban vele szemben tiszteletlenül megnyilvánuló Sky Sportsszal.

A holland csapattársa, az utóbbi hetekben ismét jó formát mutató Sergio Perez eközben nagy csatában van az egyéni összetett második helyéért, amelyet jelenleg Charles Leclerc-t öt ponttal megelőzve birtokol a mexikói. Perez Interlagosban elárulta, hogy számára komoly jelentősége van a második helynek, ezért nem fogja félvállról venni a küzdelmet.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: