DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

A McLarent nem érdekli a Red Bull meséje

A wokingiak csapatfőnökét, Andreas Seidlt nem foglalkoztatja Christian Horner magyarázkodása, a Red Bullra kiszabott büntetést pedig csekélynek érzi a vétség súlyához viszonyítva.

Pénteken Mexikóban hivatalossá vált, hogy a Red Bull aláírta az FIA által felajánlott „elfogadott szabályszegésről szóló megállapodást”, ami 7 millió dolláros pénzbírság fizetésére kötelezte az osztrák istállót, valamint csökkenti a csapat aerodinamikai tesztelésekre fordítható idejét. Christian Horner pénteki sajtótájékoztatóján drákóinak nevezte az FIA szankcióit, melynek hatásait állítása szerint a pályán is meg fogja érezni az újdonsült konstruktőri világbajnok alakulat. A McLaren csapatfőnöke, Andreas Seidl azonban koránt sincs kibékülve a retorziókkal.



A német szakember bevallotta, hogy nem követte figyelemmel Horner szavait, ugyanis nem foglalkoztatja őt riválisa mondanivalója: „Nem néztem a sajtótájékoztatót, mert gyanítom, csak egy újabb mesedélután volt, az pedig nem igazán érdekel” – válaszolt velősen Seidl a Sky Sports kérdésére. „Összességében pozitívum, hogy az FIA jó munkát végzett a vizsgálat lefolytatása során. Kilenc csapatnak sikerült betartania a szabályokat, egy istálló pedig egyértelműen kihágást követett el, a vizsgálat végkimenetele tehát pozitív. Az viszont negatívum, hogy véleményem szerint a büntetések mértéke nincs összhangban a vétséggel. Bízom benne, hogy a jövőben szigorúbb retorziók vonatkoznak majd erre.”

Seidl szerint a súlyosabb büntetések jelentős mértékben elősegítenék a költséglimit fenntarthatóságát is a jövőben. „Nem gondolnám, hogy hosszabb távon veszélybe kerülne a költségsapka. Idén egyáltalán nincs okunk arra, hogy átlépjük a keretet. Az év korábbi részében alaposan átbeszéltük ezt a témát a csapatokkal és az FIA-val. Ennek eredményeként módosítottuk a felhasználható keretösszeget, ezután a döntés után pedig egyértelművé vált, hogy nem lesz szükség arra, hogy túlköltekezzünk. Bízom benne, hogy amennyiben idén is lesznek szabályszegések, akkor azok is megfelelő büntetéseket vonnak majd maguk után” – zárta gondolatait a német szakember.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: