DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Wolff: Majdnem elmorzsoltam egy könnycseppet

A Mercedes csapatfőnöke szarkasztikus hangnemben reagált Christian Horner szombati sajtótájékoztatón elhangzott szavaira. Az osztrák szerint a szabályok és körülmények mindenki számára egyformák.

Christian Horner erőteljesen kikelt magából a csapatfőnökök szombat sajtótájékoztatóján: a brit állítása szerint a csalást kiáltó riválisok a Red Bull-márka hírét mocskolják be alaptalan vádakkal, aminek eredményeképp dolgozóik gyermekeit is atrocitások érik. Toto Wolff azonban nem hatódott meg Horner védőbeszédétől és gúnyolódó stílusban kommentálta nagy riválisa szavait.

„Majdnem elmorzsoltam egy könnycseppet, amikor hallottam, mit mondott. A tények azt mutatják, hogy kilenc csapatnak sikerült a költséglimit alatt maradnia. Egy csapat azzal érvel, hogy állítólagos teljesítménytől független tényezők miatt lépték túl a keretet. De ezek a tényezők mindenki másra is vonatkoznak” – utalt Wolff azokra a feltételezésekre, melyek szerint az 1,8 millió dolláros túlköltekezés részben az alkalmazottak étkeztetéséből, illetve betegszabadságából adódik. „Mi is gondolkodtunk azon, hogy hány szendvicset adjunk az alkalmazottaknak, valamint hogyan oldjunk meg bizonyos költségszekciókat. Teljesen lényegtelen, hogy egymillió dollárral lépték túl a limitet vagy öttel, ez egy pénzügyi előnyt jelent, ami könnyen visszaköszönhet a fejlesztésekben” – idézi az osztrák sportvezetőt a PlanetF1.



Wolff szerint Horner fordított pszichológiát próbál meg alkalmazni azzal, hogy a Red Bullt állítja be áldozatnak. „Egy kicsit visszás a dolog. Szerintem az igazi áldozat az a másik kilenc csapat. Brazíliában kizártak minket, mert 0,02 milliméterrel nagyobb volt a DRS-ünk nyílása. Véleményem szerint a pénzügyi szabályozások fontos pillérei a technikai- és sportszabályzatnak. A célja az volt, hogy mindenki azonos költségek mellett versenyezhessen, ha pedig valaki ezt a keretet túllépi, akkor teljesen mindegy, mi a kifogása, szembemegy az eredeti szándékokkal” – zárta Wolff.

Sajtóhírek szerint az energiaitalosok Austinban megegyezésre jutottak az FIA-val a büntetést illetően, a bejelentést azonban Dietrich Mateschitz sajnálatos halála miatt elhalasztották.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: