DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 7. kedd
F1

Sajtó: Megállapodhatott az FIA és a Red Bull

A hírek szerint az FIA és a Red Bull zöld ágra vergődött egymással a költséglimit megszegéséért járó büntetést illetően, a bejelentésre azonban Dietrich Mateschitz halála miatt később kerül sor.

Korábban beszámoltunk róla, miszerint a Nemzetközi Automobil Szövetség egyfajta egyezséget próbál tető alá hozni a túlköltekező Milton Keynes-i alakulattal, amivel az istálló beismeri a szabályszegést és elfogadja az FIA által felajánlott büntetést, ezáltal elkerülve az olyan súlyosabb retorziókat, mint például a pontlevonás. Noha Christian Horner a szombati sajtótájékoztatón nem utalt arra, hogy a csapat döntésre jutott-e az ajánlattal kapcsolatban, a kvalifikációt követő sajtóhírek szerint azonban a Red Bull végül megadta magát és az FIA tenyerébe csapott.



„Ahogy hallani lehet, az FIA költségsapkáért felelős szakemberei és a Red Bull a színfalak mögött konszenzusra jutott a büntetést illetően” – olvasható az Auto Motor und Sport közleményében. “A döntést Austinban tervezték kommunikálni, azonban a tiszteletadás jeleként néhány napot várnak ezzel.” 

A döntés hátterében a Red Bull-vezér Dietrich Mateschitz tegnapi halála áll, az osztrák üzletember ugyanis hosszas betegséget követően tegnap este hunyt el. Szintén az Auto Motor und Sport, valamint a The Race szaklap információ szerint a szövetség „ajánlata”  pénzbírságot, illetve a szélcsatornás fejlesztésekre fordítható idő csökkentését foglalta magában.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: