DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. október 22. kedd
F1

Marko: Ez árt a hírnevünknek

A Red Bull tanácsadója nem aggódik a Szingapúri Nagydíj péntekjén felkapott sajtóhírek miatt, mely szerint a csapat a 2021-es évben átlépte a megengedett költséglimitet.

A médiában megjelentek szerint a Red Bull és az Aston Martin átléphette a megszabott költséglimitet a tavalyi évben. A hírekre reagálva az FIA közleményben jelezte, hogy folyik a tavalyi költségek ellenőrzésének véglegesítése, kihágás esetén pedig a szabályok szerint történik majd az eljárás, mellyel kapcsolatban Toto Wolff kemény fellépést is kért a szervezettől.

„Ez egy jelenleg is zajló folyamat és folyamatos megbeszélések, ahol bizonyos pontokat tisztáznak. Jelenleg nem nagyon aggódunk. Csak meglepő, hogy ez nyilvánosságra került” – kezdte nyilatkozatát a Sky Germanynek Marko, aki utalt arra is, hogy mi miatt alakulhatott ki a szóbeszéd.



„Az FIA különböző könyvelői a mi könyvelőinknél vannak, és elindult egy diskurálás arról, hogy ki hol dolgozik. Különböző vállalataink vannak: Red Bull Advanced Technologies, Red Bull Technology, Red Bull Powertrains és ezeket nagyon világosan el kell különíteni. Vannak olyan pontok a költségvetésben, amik nem tartoznak a limit alá, a már említett emberek szerepelnek benne, akik más cégeknél dolgoznak, melyeket korábban említettem” – taglalta a helyzetet az osztrák.

Arra a kérdésre, hogy hogyan kerülhetett a sajtóhoz ilyesmiről információ, csupán az esethez értetlenül állva tudott reagálni: „Az FIA szerint ők nem tudják. De furcsa, hogy egy éppen zajló folyamat pontjai, amik még nincsenek tisztázva újonnan, a nyilvánosság elé kerültek. Ez árt a hírnevünknek.”

A konkrét szituációval kapcsolatban pedig kissé felháborodottan, de megerősítette Christian Horner nyilatkozatát, mely szerint nem történt limittúllépés: „Nem, jelenleg nem tudok nyilatkozni, ez egy éppen zajló folyamat. A mi szempontunkból nem!”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: