DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Brawn szerint Schumacher megérdemli, hogy maradjon

Az elmúlt időszak hírei alapján Mick Schumacher várhatóan távozhat a Haastól és az is előfordulhat, hogy nem talál helyet magának az F1-ben. A brit szerint a hétszeres világbajnok fia sokat fejlődött.

A fiatal német 12 ponttal áll csapattársával, Kevin Magnussennel szemben, aki egy remek szezonkezdetnek köszönhetően 22 egységet gyűjtött, azonban az utóbbi 5 versenyen a csapat egyik versenyzője sem tudott pontot szerezni. Ugyan Schumacher többször végzett versenyen dán márkatársa előtt, azonban nem akkor, amikor az autó képes volt a pontszerzésre.

Ugyan a Haas még nem döntött arról, hogy megváljanak-e a német pilótától, azonban 2020 Formula-2-es bajnoka várhatóan a Ferrari kötelékéből is kikerülhet a szezon végén. Ross Brawn, aki nagy sikereket ért el Schumacher édesapjával, úgy gondolja, hogy a Haas-pilóta megérdemelné a maradást.



„Mick hatalmasat fejlődött idén” – kezdte Brawn a német SPORT1 portálnak. „Kevin Magnussen személyében igazán jó referenciája van csapattársként és most egy fontos válaszúthoz érkezett karrierjében. Mindenképpen megérdemli, hogy megtegye a következő lépést a pályafutásában.”

„Különbözik az apjától, aki mindig rögtön a határon volt. Micknek kicsit tovább tart, de végül megnyerte az alsóbb kategóriákat is” – utalva ezzel arra, hogy mindkét junior versenysorozatot (F3, F2) a második évében nyerte meg Schumacher. „Nagyon tehetséges, száz százalékban átvette apja munkamorálját és rendkívül képes a fejlődésre. Ez kulcsfontosságú” – hasonlította össze apjával a 23 éves versenyzőt Brawn.

Azonban nemcsak családon belül, hanem azon kívül is párhuzamot vont a brit, méghozzá a regnáló világbajnokkal, Max Verstappennel: „Max nagy előnye Mickkel szemben, hogy az ő apja ugyanúgy hős volt Hollandiában, de nem nyert, nem volt egy hétszeres világbajnok és nem egy olyan ikon, mint Michael Németországban. Természetesen ez még jobban növeli a nyomást Micken” – zárta gondolatait Brawn.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: