DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Schumacher még versenyben van a Haasnál

Továbbra sem siet a pilótakérdést tekintve a Haas istállója. Az amerikai alakulat a lehető legjobb döntést akarja meghozni, így még Mick Schumachernek is van ideje bizonyítania számukra.

Egyelőre még mindig bizonytalan, ki lesz az idén visszatérő Kevin Magnussen csapattársa a Haasnál. Bár Mick Schumacher kézenfekvő választásnak tűnhet elsőre, a csapatnál nyitva tartják a szemüket, és ha úgy érzik, találnak alkalmasabb jelöltet, akkor készek lesznek leszerződni vele.

Ettől függetlenül a csapatfőnök, Günther Steiner sokadszorra is igyekezett leszögezni, hogy Schumacher hosszabbítása is benne van a pakliban, nemrégiben pedig ezt is elárulta, hogy bármennyire is várják az emberek, ebben az ügyben még mindig nem történt előrelépés.

„A legfrissebbek ugyanazok, mint a múlt héten és két héttel ezelőtt voltak, szóval nincsenek híreink. Várunk, mindent megvizsgálunk, és elég sokat beszélünk Haas úrral erről, de még nem hoztuk meg a döntést. Nem fogok dátumot mondani, hogy mikor születik meg, mert akkor ez lesz a következő kérdés. Adunk magunknak időt. Amit biztosra akarunk venni, hogy nem hozunk olyan gyors döntést, amit aztán jövőre megbánunk” – mondta el Steiner.



„Ki akarjuk használni a rendelkezésünkre álló időt, hogy megpróbáljuk a legjobb döntést meghozni, aztán hogy az helyes lesz-e vagy sem, azt majd csak jövőre fogjuk megtudni, de legalább felkészülünk rá. Sokan beszéltek velünk, de a legfontosabb, hogy még nem döntöttünk” – folytatta.

Arra a kérdésre, hogy a Haas miért nem tartotta már meg Schumachert, a csapatvezető elég határozottan válaszolt. Úgy gondolják, az istálló érdekeit kell szem előtt tartaniuk hosszútávon nézve.

„Meg akarjuk várni, hogy lássuk, a csapat számára tényleg az lesz legjobb döntés, ha újra szerződtetjük Micket. Ahogy már korábban is mondtam, ugyanolyan helyzetben van, mint az összes többi versenyző, aki a piacon van. Csak meg akarjuk próbálni a csapat jövője szempontjából a legjobb döntést meghozni, és semmivel sem sietünk” – idézte őt a PlanetF1.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: