DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 23. kedd
F1

Elfordul Schumachertől a Ferrari?

Mattia Binotto szerint fontos volt, hogy Mick Schumacher fejlődjön idén, de őt most nem dicsérte, ellentétben az általa nagyra tartott Robert Svarcmannal, aki szerinte F1-es ülést érdemel.

Továbbra is erősen kérdéses Mick Schumacher jövője, a német pilóta nem váltotta meg a világot a Haasnál, idén az F1-ből egyszer már kikopó, addig is középszerű megítélést kapó Kevin Magnussent sem tudja legyőzni házon belül, így Günther Steinerék nem igazán ragaszkodnak hozzá, de a jelek szerint a Ferrari sem feltétlenül szeretné tovább egyengetni az útját. Legutóbb az Olasz Nagydíj hétvégéjén Mattia Binotto, a Scuderia csapatfőnöke tett erre utalást.

„Az akadémiánk egy nagyon fontos tartóoszlopa a csapatunknak és továbbra is sokat fogunk fektetni ebbe. Hisszük, hogy fontos, hogy a legjobb tehetséget fejlesszük és a jövőt nézzük, próbáljuk meg megtalálni a legjobbat a Ferrari számára. Ami Micket illeti, a szezon elején is elmondtuk, hogy fejlődnie kell, ez fontos volt erre az idényre. Pár futam múlva le fogunk ülni vele, mérleget vonunk a szezonjáról a Haasszal közösen, majd döntést hozunk a jövőjéről” – idézi a RacingNews365.com Binotto szavait, aki nem tagadta, hogy nincs különösebben elragadtatva a német produkciójától, így már más fiatalok is szóba kerültek, például Robert Svarcman.

micks



A tavalyi F2-es ezüstérmes idén a Ferrari tartalékjaként kapott szerepet, sehol nem versenyez, viszont F1-es autóba ülhet kétszer is az év hátralévő részében: ő kapja meg a szabadedzéses lehetőséget a Scuderiánál.

„Robert fantasztikus pilóta, akármikor vezetett F1-es autót, rögtön gyors volt vele. Vannak pilóták, akik jók F3-ban és F2-ben, de aztán az F1-ben már nem elég jók. Robert szerintem ennek ellenkezője. Nagyon-nagyon erős F1-es autóval is és sajnálatos, hogy nincs versenyülése jelen pillanatban. Idén sokat dolgozott a szimulátorban és segített a csapatnak fejleszteni az idei autót és ez idő alatt szerintem pilótaként fejlődött és érettebb, jobb versenyző most, mint egy éve. Azt gondolom, hogy F1-es ülést érdemel” – tette hozzá.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: