DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Bottas támogatja Zhou maradását

A tízszeres futamgyőztes pilóta szerint nincs szükség arra, hogy az Alfa Romeo változtasson a pilótafelálláson, mert jó csapattársnak tartja jelenlegi márkatársát.

Valtteri Bottas csapattársa, Guanyu Zhou eddig három alkalommal szerzett pontot, a bemutatkozásán Bahreinben, a Brit Nagydíjon, illetve a legutóbbi versenyen, Monzában. Ugyan ezzel a teljesítménnyel csupán 6 ponttal áll az egyéni tabellán a rutinos finn 46 pontjához képest, azonban sok esetben technikai gondok okoztak problémát a kínainak, sőt, úgy érzi, hogy az istálló fejlesztésekben való lemaradása is hátráltathatja őt.

Mindezek ellenére Frederic Vassuer, az istálló csapatfőnöke már a legutóbbi futam előtt is pozitívan nyilatkozott a fiatal pilótáról, melyhez most Bottas is csatlakozott: „Jól illeszkedik a csapatba, úgyhogy nem látom, hogy miért ne maradhatna” – idézi a finnt a GPFans. „Mindenképp a folytonosságot választanám és még csak az első évében van, ezért biztosan tudna a második évre egy komolyat lépni.”



A rutinos finn számára teljesen más egy bemutatkozó évét töltő pilóta mellett versenyezni Lewis Hamiltonhoz képest, akinek oldalán 5 évet húzott le: „Mostmár én vagyok a pilóta, akitől a csapattárs többet kérdez, mint én tőle, ezáltal a beállításokkal is több felelősség jár. Más érzés, de eléggé természetesen jön. A tizedik idényemet töltöm a Formula-1-ben, szóval idővel olyan csapattársad lesz, aki fiatalabb nálad” – zárta Bottas, akinek nem csupán a hétszeres világbajnok miatt lehet furcsa a szituáció, hiszen eddigi csapattársai mind idősebbek voltak nála (2013: Pastor Maldonado, 2014-2016: Felipe Massa, 2017-2021: Lewis Hamilton). 

A pilótapiaci felállás részeként az Alfa Romeo versenyzőjének jövő évi helyzete is megvitatásra került a Formula Podcast legutóbbi adásában.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: