DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Bottas szerint hamarabb kellett volna elfogadnia, hogy Hamiltont támogatja

A Mercedesnél betöltött szerepéről, a felszabadulásról, Sergio Perezről és Lewis Hamiltonról is szót ejtett a magát most remekül érző finn Alfa-pilóta, aki sehol máshol nem akar most lenni.

Valtteri Bottas az AutoBildnek mesélt arról, hogy mennyiben más a helyzete most az Alfa Romeónál, mint a Mercedesnél volt: sokkal jobban érzi a bizalmat és emiatt nyugodtabb, magabiztosabb, kiegyensúlyozottabb is, mint korábban a világbajnok istállónál Lewis Hamilton mellett.

„Itt a negatív nyomás nélkül dolgozhatok. Öt éven keresztül óriási nyomás volt rajtam a Mercedesnél, mindig csak egy évre szólt a szerződésem, sosem tudtam, hogy folytatódik-e az együttműködés. Ez szívás. Ilyen helyzetben sosem lehet teljesen kikapcsolni és feltöltődni, ezzel együtt pedig teljes mértékben a vezetésre koncentrálni. Minden pilótán hatalmas nyomás van az F1-ben, amit tudni kell és tudunk is kezelni, de ennek is van egy határa, amelyet átlépve már csökken a teljesítmény” – mondta Bottas.

bot_8



„Az Alfánál több évre terveznek, emiatt megvan a szükséges biztonság és bizalom. Most nagyobb felelősségem van a csapatnál, mint a Mercedesnél volt, nem akarom első számúnak hívni magam, de de érzem a felelősséget és a bizalmat. És jó érzés, ha az autó gyorsul, mert volt egy ötleted és a csapat hallgatott rád. Itt sokkal nagyobb a szerepem annál, mint hogy vezetem az autót és igen, a Mercedesnél sosem éreztem ilyet” – tette hozzá a finn, aki egy-két kérdést kapott még a mercedeses időszakával kapcsolatban is:

„Jó kérdés, de nem tudok arra válaszolni, hogy ha tudom, hogy hogyan alakul a dolog, akkor elfogadtam volna-e az ajánlatot, hogy beüljek Nico Rosberg helyére. Azt tudom, hogy most sehol máshol nem akarok lenni, csak az Alfánál. Hogy másképp csinálnék-e valamit? Lehet, hogy igen. Alapvetően viszont mindig a legjobb tudásomat nyújtottam, ez nem lenne más. Viszont talán hamarabb kellett volna elfogadnom azt a szerepet, hogy Lewist támogatom. Megértem Sergio Perez mostani helyzetét, ez minden, csak nem könnyű.”

Ami pedig a Mercedes jelenlegi helyzetét illeti:

„George Russell remek munkát végez, de eléggé más helyzetben van. Meglátjuk, hogy Lewis tárában mi van még, a szezonnak nincs vége. Az viszont új szituáció számára, hogy nem győztes autóban ül, hozzá kell ehhez szoknia. Ugyanakkor egyre gyorsabb és gyorsabb lesz és látom, hogy közeledik a megszokott teljesítményszintjéhez.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: