DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Közel a döntés Zhou jövőjével kapcsolatban

Az Alfa Romeo csapatfőnöke, Frederic Vasseur elismerte, hogy nincs okuk sietni a kínai versenyző jövőjét illető kérdésekben, azonban szeptember végére várhatóan döntés születik majd az ügyben.

Guanyu Zhou az idei szezon egyetlen újonc pilótájaként csatlakozott az Alfa Romeóhoz, ahol eddig mindössze kétszer sikerült pontot szereznie: rögtön bahreini debütálása alkalmával, valamint Kanadában. Szerény ponttermésének következtében a bajnoki tabellán jelentős lemaradásban van csapattársával, a rutinos Valtteri Bottasszal szemben, azonban érdemes megemlíteni, hogy a kínait számos technikai probléma sújtotta a szezon eddigi részében. A hinwili istálló a hírek szerint ennek ellenére is nagyon elégedett Zhou teljesítményével.

Vasseur szerint egy újonc versenyző teljesítményének megítélésében számos egyéb tényező is szerepet játszik a sebesség mellett: „Az F1-ben rengeteg dolgot kell megtanulnod, és az F2-től, valamint az F3-tól eltérően számos nyomással kell megbirkóznod. Az újoncoknak fel kell fedezniük az F1 világát, Zhou pedig eddig tökéletesen hajtotta végre mindezt. Nagyon jól működik együtt a csapat tagjaival, és egy rendkívül elkötelezett versenyző. Nagyszerű munkát végez, hamarosan pedig döntenünk kell a jövőjét illetően” – idézi a francia szakembert az F1i.com.



Vasseur tagadta azokat a felvetéseket, melyek szerint a döntés Zhou következő versenyeken nyújtott teljesítményétől függene: „Nem, szó sincs ilyesmiről, egyszerűen ez egy hosszú folyamat. Zhou remek munkát végez. Ahogy már korábban is mondtam, szeptember végéig meghozzuk a döntést, addig azonban nem szabad kapkodnunk.”

Az Alfa Romeo a legutóbbi hat versenyen egyetlen pontot sem tudott szerezni, a csapatfőnök szerint ennek azonban semmi köze nincs a balszerencséhez, egyszerűen túl sok technikai probléma sújtja a csapatot. Azt azonban elismerte, hogy a gárda visszaesett az idény elején mutatott formájához képest: „A sebesség tekintetében úgy gondolom, hogy visszaestünk a szezon elejéhez viszonyítva, de tisztában vagyunk vele, hogy a korlátozott anyagi lehetőségeink következtében nem tudjuk tartani a lépést a nagycsapatokkal a fejlesztések terén. Ennek ellenére még mindig jó esélyünk van a pontszerzésre” – zárta gondolatait Vasseur.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: