DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Alfa Romeo: Zhou a szezon meglepetése

Még ők sem számítottak ilyen erős teljesítményre az újonctól – ismerte el a csapat technikai igazgatója, aki bízik benne, hogy az idény második felében harcra kelhetnek az Alpine-nal és a McLarennel.

Sokan fizetős versenyzőnek titulálták Guanyu Zhout, amikor tavaly bejelentették, hogy ő lesz az Alfa Romeo egyik versenyzője 2022-ben a Formula-1-ben. A széria történetének első kínai pilótája azonban rácáfolt a kétkedőkre, alapvetően konstans és újonchoz képest jó teljesítményt tett le eddig az asztalra, ami a Formula.hu információi szerint szerződéshosszabbítást is érhet számára. Jan Monchaux, a csapat technikai igazgatója elismerte, hogy még őket is meglepetésként érte Zhou produkciója:

zhou-alfaromeo-hung-2022



„Zhou számomra a szezon meglepetése” – idézi a szakembert a Formula1.com. „Nagyszerű versenyző. Rengeteget tanul, rendkívül koncentrált, a kezdetektől fogva lenyűgöző volt a futamokon az előzési képességét illetően. Igen lenyűgöző egy újonchoz képest, nem töri az autókat. Mármint két balesetben érintett volt, de általában tisztán vezet, az időmérőkön pedig folyamatosan fejlődik.”

„Szerencsére van egy jó viszonyítási alapot jelentő pilótánk, úgyhogy azt is tudja, min kell dolgoznia” – utalt Bottasra Monchaux. „De Zhou hamarabb oda jutott, ahova akartuk, mint eredetileg vártuk. Szóval egy nagyon kellemes meglepetés számunkra, és szerintem összességében az F1-nek is.”

Az Alfa Romeo technikai igazgatója eközben arról is beszélt, hogy szeretnék a szezon második felében megszorongatni a jelenleg őket nagyságrendileg 40 ponttal megelőző Alpine-t és McLarent a konstruktőri negyedik helyért folyó csatában – amelyben ők maguk is jobban állnának egyébként, ha nem lennének sorozatos megbízhatósági problémáik:

„Remélem, el tudjuk rontani a narancs és kék színbe öltözött srácok dolgát, és a szezon végéig lehet beleszólásunk a harcba. Még csak félidőnél járunk. Kiegyensúlyozottnak kell lennünk és hoznunk a fejlesztéseket. Úgy vélem, az autó nyers tempója alapján kihívást jelenthetünk számukra.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: