DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 22. szerda
F1

McLaren: Oscar tökéletesen illeszkedik a csapatba

Az FIA szerződéseket vizsgáló bizottságának döntését követően a McLaren bejelentette Piastri érkezését. A csapat vezetői nagyon várják a közös munkát a fiatal tehetséggel.

A Formula-1-es átigazolási piac legjobban megtekert története véget ért, Oscar Piastri, a Formula-2 tavalyi bajnoka a McLarennél kezdi meg királykategóriás pályafutását 2023-ban. A McLaren vezetői közleményben üdvözölték a fiatal ausztrált a csapatnál.

„A teljes csapat örömmel üdvözli Oscart a McLarennél a 2023-as F1-es szezonban” – kezdte Andreas Seidl csapatfőnök. „Eddigi versenyzői karrierje lenyűgöző, és biztosak vagyunk benne, hogy Landóval együtt képes lesz segíteni minket abban, hogy újabb lépést tegyünk előre az ambícióink felé. Az idei szezonban még fontos feladat vár ránk, amelyre a csapat továbbra is összpontosít, ezután pedig gondoskodunk arról, hogy Oscar a lehető leggyorsabban beilleszkedjen a csapatba, és készen álljon az előttünk álló kihívásokra. Alig várjuk, hogy együtt készüljünk egy izgalmas 2023-as szezonra” – idézi a német szavait a McLaren közleménye.

piastri-mclaren-1



Seidl a második edzés közben a Sky Sportsnak részletesebben is beszélt az ausztrál pilótáról és annak leigazolásáról: „Két okból akartuk megszerezni Oscart. Szerintem a juniorszériákban megmutatta, hogy különleges és komoly potenciál rejlik benne, emellett úgy gondolom, a személyiségét tekintve tökéletesen illeszkedik a csapatunkba. Teljes mértékben meg vagyunk győződve a tehetségéről és a benne rejlő potenciálról. Oscar fiatal, tele van energiával, megvan a kellő önbizalma, de egyúttal alázatos és tisztában van vele, mekkora kihívást jelent a jövő év. Szerintem korábban megmutattuk, hogy jól tudjuk kezelni a sportba érkező fiatalokat, ezért már várom vele a következő szezont.”

A csapatfőnök a CRB-tárgyalást illetően hozzátette: számukra egy pillanatig nem volt kétség, hogy érvényes a kontraktus, így magabiztosak voltak azzal kapcsolatban, hogy Piastri náluk fog szerepelni 2023-tól, ezért nem is értették, hogy az Alpine-nál miért csináltak ügyet ebből.

Zak Brown, a csapat vezérigazgatója még jobban méltatta a csapat új pilótáját: „Oscar egyike a feltörekvő tehetségeknek, akik az alacsonyabb sorozatokon keresztül jutnak be a Formula-1-be, és nagy örömünkre szolgál, hogy 2023-ban csatlakozik a csapathoz. Egymást követő szezonokban megnyerni a Formula-3-t és a Formula-2-t újoncként igazi teljesítmény, és az együléses versenyzésben való tehetségének bizonyítéka. Lando és Oscar személyében egy fiatal, izgalmas, hatalmas potenciállal rendelkező Formula-1-es csapat áll rendelkezésünkre, amely jó alapot biztosít számunkra jövőbeli céljaink eléréséhez. Oscar izgalmas tagja a McLaren-családnak, és alig várjuk, hogy láthassuk őt Formula-1-es csapatunkkal együtt fejlődni” – nyilatkozta Brown.

A következő szezonban a brit istálló versenyzői tehát Lando Norris és Oscar Piastri lesznek, míg a jelenleg náluk versenyző, de év végén távozó, szintén ausztrál Daniel Ricciardo neve több csapatnál is felmerülhet.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: