DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. június 15. szombat
F1

Ricciardo: Sokat csörgött a telefonom

A McLarentől az év végén távozó pilóta nem akar elkapkodott döntést hozni a jövőjét illetően – de azt elismerte, hogy opció számára az Alpine-hoz való visszatérés. Újra győzni akar az F1-ben.

Szerdán vált hivatalossá, hogy Daniel Ricciardo a 2022-es szezon végén, egy évvel a szerződése eredeti lejárta előtt távozik a McLarentől. Az elmúlt másfél évben a wokingiaknál jórészt csak küszködő ausztrál a Belga Nagydíj helyszínén a Sky Sportsnak nyilatkozva elismerte, hogy kapott hívásokat már a nyári szünet során is, amikor már látszott, hogy el kell majd hagynia az istállót – bár azt nem egyértelműsítette, hogy ajánlatokról is szó volt-e vagy csak támogatásról:

„Csörgött, ami mindig jó dolog. Nyaraláson voltam, félre is akartam tenni a telefonom, de nyilván jó, amikor csörög. Az emberek érdeklődnek, támogatnak, és ezt tudni… kicsit furcsán hangozhat, hogy így hívom magam, de a Méhészborz még itt van, és ezek a dolgok nyilván mosolyra késztetnek.”

ricciardo-f1-belga-day0-dppi



Ricciardo azt is elmondta, hogy bár a csütörtöki sajtótájékoztatón azt sem zárta ki, hogy akár egy évet kihagyhat 2023-ban, továbbra is imádja a Formula-1-et és ott akar versenyezni: „Újra nyerni akarok, újra dobogókért és győzelmekért szeretnék harcolni. Ez adja nekem a legtöbb örömöt” – jelentette ki. „Egy dolog változatlan maradt nálam: nem akarok olyan pilóta lenni, aki csak a mezőny létszámát növeli. Természetesen imádom ezt a sportot és mindent, ami vele jár. De a karrierem mostani pontján a lényeg a győzelem. A megfelelő körülmények között és lehetőséggel abszolút itt szeretnék lenni, de nyilván azért nem minden opció számomra.”

A nyolcszoros nagydíjgyőztes számára az egyik fő lehetőséget az jelentheti, ha visszatér az Alpine-hoz, ahol 2019-ben és 2020-ban szerepelt, amikor az alakulatot még Renault-nak hívták. Amikor rákérdeztek, hogy opció-e számára a francia istálló, Ricciardo így felelt: „Igen. Nem tudom, hogyan mondhatnám ezt másként. Ha megfelelő az ajánlat, azt mondanám” – fogalmazott a versenyző, aki szerint jó viszonyban váltak el egymástól szűk két éve:

„Szerintem ahogy végződött, az igen. Egy ideig kicsit kínos volt, de szerintem amint elkezdtünk versenyezni és amilyen évet teljesítettünk, mindenki láthatta, hogy az év nagy részében elkötelezett voltam. Meglátjuk, mi érződik majd helyesnek, de pusztán arról van szó, hogy oda mennék, ahol a legversenyképesebb lehetek.”

Az Alpine mellett egyébként még a Haas merült fel az utóbbi időben az ausztrál kapcsán: sajtóhírek szerint Günther Steiner csapatvezető megkereste a pilótát még a nyári szünet előtt. Ricciardo ugyanakkor hangsúlyozta: egyelőre nem írt alá semmilyen szerződést senkivel, nem arról van szó, hogy csak titkolózni akar a jövőjét illetően. Pillanatnyilag „szabad ember”, emellett nem is szeretne elkapkodott döntést hozni a jövőjét illetően.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: