DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. október 18. péntek
F1

Perez szerint még bármi megtörténhet

A Red Bull mexikói versenyzője tetemes hátránya ellenére továbbra is a világbajnoki címet tekinti elsődleges céljának az idei szezonban, szerinte ugyanis a folytatásban még bármi megtörténhet.

Sergio Perez az előző évadhoz viszonyítva meglehetősen erős kezdést produkált az idei szezonban, hiszen számottevően közelebb tudott kerülni csapattársához, Max Versteppenhez mind az időmérő edzéseket, mind pedig a futamokat tekintve. A szezon csúcspontja eddig egyértelműen a Monacóban aratott győzelem volt a mexikói pilóta számára, azt követően azonban ismét elkezdett Verstappen irányába billenni a mérleg nyelve, hiszen míg a holland négy győzelmet is aratott a nyári szünetig, addig Perez erejéből csupán két dobogós helyezésre futotta. A két versenyző közötti különbséget a Red Bull tanácsadója, Helmut Marko egyszerűen a „Verstappen-faktorral” magyarázta, elhesegetve ezzel azokat a feltételezéseket is, melyek szerint az energiaitalosok fejlesztéseit elsősorban a holland pilóta igényeire szabták Perezzel szemben.

A jelentős teljesítménybeli különbség következtében a bajnokság harmadik helyén álló mexikói 85 pontos hátrányba került a tabella élén álló csapattársától, ennek ellenére továbbra is hisz a bajnoki címben: „Pillanatnyilag még minden nyitott, szóval továbbra is oda kell tennünk magunkat. Az utóbbi versenyeken a Ferrari egy leheletnyivel gyorsabb volt nálunk, de a folytatásban is keményen kell nyomnunk, mert bármi megtörténhet” – idézi Perezt az F1 hivatalos weboldala. „Miután visszatérünk minden nagyon gyorsan fog történni, ezért három-négy versenyt követően látni fogjuk, hogy hogyan állunk. Remélhetőleg addigra sikerül csökkentenünk a hátrányunkat.”



Tetemes lemaradása ellenére Perez elárulta, hogy ez volt az egyik legjobb szezonkezdete, amióta a Formula-1-ben versenyez: „Egyértelműen a legjobbak között van. Nagyon jó és teljes volt az első félév, hiszen sikerült remek versenyeket futnunk, valamint nagyszerű eredményeket elérnünk, emellett pedig konzisztensek is voltunk végig. Szerintem ott van a legjobbak között az idei kezdet, a bajnokságban pedig még minden nyitott.”

„Ami igazán tönkretette a szezon első felét számomra, azok a kiesések. Nélkülük teljesen máshogy alakult volna a bajnokság számomra. Összességében azonban úgy vélem, hogy rengeteg pozitívumot tudtunk megragadni a szezon eddigi részében, de továbbra is sok van még hátra” – zárta gondolatait Perez, aki az évadnyitó Bahreini Nagydíj mellett Kanadában és Ausztriában sem látta meg a kockás zászlót.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: