DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Podcast: Az Alonso/Piastri-gate és ami mögötte van

Javában tart a nyári szünet az F1-ben, a világot azonban az Alonso/Piastri-gate foglalkoztatja: ezt tárgyalta ki a Formula Podcast stábja is!

Ha szeretnél hozzájárulni a műsor fenntartásához és fejlődéséhez, megköszönjük, ha támogatsz minket a Patreonon: https://www.patreon.com/formulapodcast.

Nem túlzás kijelenteni: Fernando Alonso durva láncreakciót indított el azzal, hogy aláírt az Aston Martinhoz. A Magyar Nagydíj másnapján bejelentett szerződést sok nyulat kiugrasztott a bokorból: megtudtuk, hogy az Alpine féltve nevelt ifjonca, Oscar Piastri a nevelőegyesülete helyett a McLarennél készül versenyezni 2023-ban, ahonnan ennek érdekében honfitársát, Daniel Ricciardót paterolják ki.

Az ügy temérdek kérdést vet fel: például azt, hogy miért nyúlt mellé és veszített gyakorlatilag 24 óra alatt két pilótát az Alpine, hogyan próbálják a francia csapatnál megoldani a kialakult helyzetet? Mióta tudhatott Ricciardo arról, hogy útilaput kap a talpára, s milyen kondíciókkal távozhat? Miért akarja dobni a McLaren egy nullkilométeres honfitársért és hol találhat menedékre a kiebrudalás alatt álló ausztrál?

A fő téma mellett szóba kerülnek más aktualitások is a műsorban, amely soha nem tapasztalt technikai nehézségek mellett készült: az elején még a teljes szokásos gárda, Tamás, Gergő és Sanyi is a mikrofonok mögött, ám a végére csak ketten maradnak!

 

 Formula Podcast_hirdetes_S03E40_A



Hallgasd meg az adást, utána pedig várunk a Formula Podcast Facebook-csoportban, hogy kibeszéljük az elhangzottakat! A csoportban megfogalmazhatjátok véleményeteket, kérdéseiteket, javaslataitokat, kritikáitokat és szidalmaitokat, emellett a podcast@formula.hu mailcímre is írhattok nekünk, Twitteren pedig a #FormulaHUPodcast hashtaggel juttathatjátok el hozzánk mondandótokat! Hallgassatok belénk!

 

Augusztusi adásaink elkészítését többek között Móni István, Végi Ádám, Varga Csaba, Bálint Ákos, Ort Noémi, Bertalan Zoltán, Bali Viktor, Visi Ákos, Schneider Judit, Hetyey Júlia, Kocsis László, Magda Zsanett Odett és Fehér Ákos támogatták. Köszönjük nekik!

A Formula Podcast az alábbi felületeken érhető el – iratkozz fel, kövess minket!

 

spotify

rss-logo

 applepod2


stitcher

castbox

buzz3

google-pc

rp 

deezer

addict

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: