DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
F1

Norris még ma sem érti imolai dobogóját

A McLaren pilótája a három nagy istállót követően, a hetedik helyen futott be a Hungaroringen, amivel kapcsolatban a britnek vegyes érzései vannak, ahogyan az idei szezonnal sem teljesen elégedett.

Lando Norris a Red Bull, a Ferrari és a Mercedes versenyzőin kívül mindenkit maga mögé utasított a Magyar Nagydíjon, azonban a negyedik helyről indulva valamilyen szinten visszaesésnek élte meg a végül megszerzett hat pontot, sorozatban harmadik alkalommal megszerzett hetedik helyét.

„Megvolt [a teljesítményünk], azokkal szemben, akikkel versenyeztünk. A negyedik pozíciót jó rajthelynek gondolod és egy kicsit többet vársz vasárnap, majd 62 másodperccel a közvetlenül előtted levő mögött végzel. Igen, ez egy kihívás, hogy ennél többet tudjunk tenni” – kezdte lehangoltabb stílusban a brit.



Azonban kiemelte a hétvége pozitívumait is: „A versenyünk az Alpine és a mögöttünk levő autók ellen volt és jó munkát végeztünk velük szemben a gumikezeléssel, főként az első szakaszban, bár a hatodik kör végére sikerült tönkretennem a bal elsőt. Nagyon aggódtam, mert a huszadik vagy huszonötödik körben terveztünk kiállni [a bokszba]. Nem ment terv szerint, de azt gondolom, hogy a gumik kezelése ma jól ment és erősebbek voltunk, mint az Alpine, ami jó hír és jó jel, de a gumikat sokkal hamarabb koptatjuk el, mint a többiek. A középső rész erős volt, az utolsó pedig egyszerű, egyedül voltam és örültem, hogy vége a versenynek” – mondta Norris.

A McLaren fiatalját a nyári szünet miatt az idény eddigi részéről is megkérdezték, amire szintén vegyesen válaszolt: „Voltak jó pillanatok, még mindig nem tudom, hogy szereztem egy dobogót Imolában. Hihetetlen számomra. A mostani autónkkal elég nagy teljesítmény volt, még mindig megmosolyogtat. Sok a pozitív, de sokat is kell dolgoznunk, mert nagy a különbség az előttünk levők és közöttünk. Szombaton nem akkora, de szombaton mindenki közelebb van egymáshoz, még az utolsó is az elsőhöz. A vasárnapi növekedés nagyobb, mint eddig volt. Dolgoznunk kell rajta és fogunk is, de először kiélvezem a szünetet” – összegezte a brit.

Norris eddig 76 pontot szerzett az idei szezonban, egyszer pedig a dobogó harmadik fokára is felállhatott. Ugyan a tavalyi bajnokság során négy alkalommal is a pódiumon volt, most sem panaszkodhat, hiszen stabil pontszerző szereplésének köszönhetően a pontverseny hetedik helyén áll az Alpine francia pilótája, Esteban Ocon előtt.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: