DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Alonsót aggasztja a McLaren tempója

Az Alpine spanyolja elismerte: rendkívül gyorsnak tűnt pénteken a Hungaroringen a rivális wokingi alakulat. A kétszeres világbajnok ugyanakkor szintén jól érezte magát az autóban.

Miközben az élen a Red Bull és a Ferrari párharcáról szól a 2022-es F1-es szezon, mögöttük pedig a Mercedes áll a harmadik helyen a „senki földjén”, addig a negyedik helyért is hasonlóan kiélezett csata zajlik az Alpine és a McLaren között. A Francia Nagydíj után előbbi istálló vette át ezt a pozíciót a konstruktőri vb-tabellán, pénteken viszont épp a wokingiak okozták a szabadedzések pozitív meglepetését a Hungaroringen azzal, hogy Lando Norris és Daniel Ricciardo a második és ötödik időt autózta.

Így amikor az Alpine-nal egyébként szintén jól, a hatodik helyen kezdő Fernando Alonsót arról kérdezték, aggódik-e az ellenfél formája miatt, nem kertelt: „Igen, úgy gondolom, elég gyorsak voltak pénteken. De már a Paul Ricard-on is gyorsak voltak, szóval úgy tűnik, találtak valamit az utóbbi időben. Úgyhogy igen, aggódunk, de hogy őszinte legyek, annyi minden történik a saját csapatunkon belül, hogy nem igazán figyeljük ezeket.”

alonso-hun-day1-dppi



A saját pénteki napjukról így beszélt Alonso: „Trükkös nap volt, meg kellett értenünk a három gumikeveréket, mert eltérően viselkedtek. Nagyon forró nap volt. Az előrejelzések esőt jósolnak szombatra, vasárnap pedig talán hűvösebb lesz, szóval nem tudom, mennyire lesznek hasznosak a ma gyűjtött információk, de az autó gyors volt, úgyhogy elégedett vagyok.”

A csapattárs Esteban Ocon eközben örömmel tért vissza a Magyar Nagydíjra, hiszen egy éve itt aratta első F1-es futamgyőzelmét: „Jó érzés volt egy év után újra kimenni erre a pályára. Fantasztikus pálya, nagyon élvezem rajta a vezetést. Két jó edzésen vagyunk túl, sokat tanultunk, és talán ez volt az utolsó lehetőség szárazon a futam előtt – érdekes lesz, hogyan alakul a szombati időjárás” – mondta el a versenyző, hozzátéve, hogy örülne az esőnek, mert az megfűszerezné a kvalifikációt.

Ocon ugyancsak erősnek látta a McLareneket: „Igen, pillanatnyilag rendkívül gyorsnak tűnnek az időmérőre. Már Franciaországban is gyorsak voltak, úgyhogy egyértelmű, hogy hosszú csatára van kilátás. Itt nehezebb előzni, mint volt Franciaországban. Úgyhogy meglátjuk, el tudjuk-e kapni őket a kvalifikáción, de igen, gyorsnak tűnnek.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: