DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 19. vasárnap
F1

Norris és Ricciardo sem számít pole-pozícióra

A McLaren ifjú pilótája másodikként fejezte be a pénteki szabadedzést, ennek ellenére egyáltalán nem számít rá, hogy a pole-pozícióért harcolhat szombaton. Daniel Ricciardo egyetért.

Mindössze 0,217 másodperccel maradt el az első helyen álló Charles Leclerctől Lando Norris a hungaroringi második szabadedzésen, de az elsőn is kiemelkedően erős teljesítményt mutatott. 

Hiába az erős kezdés, Norris szerint ez csupán annak tudható be, hogy a McLaren pénteken a többiekhez képest más beállításon járatta a motorjait. A Sky F1-nek azt mondta, bár jól mennek a dolgai és az autó is a helyén van, egyáltalán nem számít rá, hogy harcba szállhat szombaton a pole-pozícióért. „Úgy tűnik, a mi beállításunk egy kicsit jobban fekszik ehhez a pályához, de a második szabadedzésen egyébként is gyorsabbak vagyunk, mint máskor. Más beállításokon forgatjuk a motorokat, mint a többiek, de ismerjük a Ferrari, a Red Bull és a Mercedes teljesítményét. Valószínűleg holnap sokkal jobbak lesznek nálunk” – szögezte le Norris.

Mint mondta, az autó versenyképes és kifejezetten jól érzi magát benne. „Valószínűleg előrébb tartunk, mint Franciaországban, de továbbra sem számítok arra, hogy a pole-pozícióért fogok harcolni. Egyszerűen csak jobb eredményre törekszem, mint a múlt héten” – fogalmazott a brit.



Daniel Ricciardo egyetért csapattársával: nem gondolja, hogy a McLaren ekkora lépést tett volna előre a múlt heti teljesítményéhez képest. „Szerintem ma reggel versenyképesek voltunk mindkét szakaszon, ez bizakodásra ad okot. Ugyanakkor nem hiszem, hogy harcba szállhatunk a pole-ért. Elnézést a szurkolóktól, nem pesszimista vagyok, hanem realista” – hangsúlyozta az ausztrál. „A többiekben biztosan van még plusz, ami szombaton elő fog jönni” – tette hozzá.

„Összességében, szerintem ez egy jó nap volt. Minden bizonnyal előrébb léptünk. Megnézzük, mit tehetünk annak érdekében, hogy holnap harcba szállhassunk a győzelemért, hiszen tulajdonképpen semmi okom nincs azt mondani, hogy erre nincs esélyünk. Ugyanakkor még csak egy hét telt el Franciaország óta, kétlem, hogy ekkora változás történt volna. Talán csak jobban fekszik nekünk a pálya. Abban biztos vagyok, hogy tettünk egy lépést, de valószínűleg nem ekkorát!” – zárta gondolatait Ricciardo.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: