DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Domenicali: Korai még Maxnak adni a vb-címet

Mark Webberrel ellentétben az F1 vezérigazgatója úgy gondolja, Verstappen jelenlegi előnye ellenére is a végéig szoros lesz a 2022-es szezon – amelyben még a Mercedesnek is lapot oszthatnak.

A 2022-es Formula-1-es évad eddig a Red Bull és a Ferrari párharcáról szól, az utóbbi hetekben azonban Max Verstappen és az energiaitalosok is meglógtak a világbajnoki tabellákon: a holland előnye például 46 pontra rúg csapattársával, Sergio Perezzel, míg Charles Leclerc-nek további három egység a lemaradása. Emiatt a korábbi Red Bull-pilóta, Mark Webber már el is könyvelte, hogy Verstappen alighanem néhány futammal a szezon vége előtt be is biztosíthatja majd a címvédését.

leclerc-verstappen-2022-f1-dppi



Stefano Domenicali, az F1 elnök-vezérigazgatója szerint ugyanakkor nem eszik olyan forrón a kását: mint arra rámutatott, a szezon elején hasonló fórt már Leclerc-ék is kiépítettek egyszer, az évad pedig rendkívül hosszú, úgyhogy lehet benne még bőven fordulat.

„Ha emlékszünk, a szezon első három futama után Max Verstappen azt mondta, vége a játéknak, miközben a Ferrari 40 ponttal vagy hasonlóval vezetett. Most fordított a helyzet, hiszen Max vezeti a bajnokságot 46 ponttal” – nyilatkozta Domenicali a Standard Sportnak. „Azt mondom, legyünk óvatosak. Nagyon hosszú a bajnokság, rengeteg hullámvölgy és hullámhegy lesz benne. Túl korai még azt mondani, hogy vége a bajnokságnak, és ezt nem azért mondom, mert ebben reménykedem, hanem mert tényleg így is hiszem. Még csak az idény harmadánál járunk. Sok verseny van még hátra, és biztos vagyok benne, hogy szoros lesz a bajnokság.”

Domenicali ráadásul nem is csak az egykor általa is irányított Ferraritól, hanem a Mercedestől is felzárkózást vár: „Leclerc remek formában van, a Ferrari pedig közel van. Emellett annak is látom jeleit, hogy a Mercedes gyorsul, szóval a bajnokság szoros lesz. Minden attól függ, hogyan alkalmazkodnak az autók a pályákhoz, és hogy a csapatok a költségvetési limit mellett miként vetnek be fejlesztéseket. Ez a jelenlegi helyzet szépsége. Egyértelmű, hogy a Mercedes közelebb fog kerülni, mert egy hihetetlen csapat, amit a zsinórban szerzett nyolc címük is mutat. Ott lesznek, nem fogják feladni, ez pedig segíteni fog abban, hogy kicsit még jobban megkavarják a dolgokat.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: